2015 terugblik op een bewogen jaar

Ogenschijnlijk hetzelfde en toch is alles anders

De dagen glijden voorbij, de uren verstrijken en de minuten tikken weg. De laatste tijd van 2015.
Voor velen een moment om terug te blikken, zo ook voor mij.
Ogenschijnlijk lijkt alles hetzelfde en toch is alles anders.
Ik zou kunnen inzoomen op de pijn en het verdriet van afgelopen jaar maar dat doe ik niet. Want ondanks dat ik de pijn van de operaties, het verdriet over het verliezen van mijn baan en de onzekerheid op het gebied van mijn gezondheid nog kan voelen overheerst het gevoel van dankbaarheid en liefde.

De start van 2015

2015 begon op het strand van Thailand, voor het eerst in mijn leven was ik zo ver van huis en tegelijk toch zo verbonden met iedereen en thuis. Eenmaal weer in Nederland was het moeilijk om dat gevoel vast te houden. Alles ging door en ik… Ik wist het niet. Ik leefde toe naar een volgend ziekenhuisbezoek, een volgende operatie, een volgend herstel maar wel met een prachtige herinnering in mijn achterhoofd. En ondertussen kwamen er kansen op mijn pad. Kansen die ik herkende. Alsof er geschreven stond: ‘Dit is voor jou, pak aan.’ Dan voelde ik dat in mijn lijf. Mijn hart en hoofd fluisterden: ‘Daar moet je iets mee.’ Vaak waren er twijfels, kan ik dit wel? Is het wel de juiste tijd? Lukt het lichamelijk wel? Maar steeds als ik twijfelde kwam er wel weer iets of iemand op mijn pad die bevestigde dat ik de goede kant op ging. Zo ging ik schrijven, ontstond mijn website, ging weer alleen naar Frankrijk, volgde een cursus, kwam in contact met bijzondere mensen en maakte zelfs mijn debuut op het witte doek.

Gelukkig NU!

Afgelopen jaar was een ontdekkingsreis met bijzondere ontmoetingen, fantastische ervaringen, dromen die werkelijkheid werden. Maar ook een jaar waarin me nog duidelijker is geworden dat je moet genieten van het NU omdat morgen alles anders kan zijn. Ik wens iedereen daarom een gelukkig NU!

Gelukkig NU

 

 

1 Comment

 1. ilonka van der sijde schreef:

  Mooie terugblik; als onderdeel van een opwaartse lijn.
  Als moeder is het niet mogelijk om objectief te zijn m.b.t. je kind.
  Ik voel het als een voorrecht om jouw positieve kracht van dichtbij mee te maken.
  Trots en ontzettend veel liefde voel ik iedere keer weer als ik je stukjes lees.
  2016 kan niet anders dan een geweldig jaar voor je worden; dat hoop ik met heel mijn hart!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *