Ameland, zon, zee, zand en storm

Ameland ‘ons eiland’

Deze zomer vieren we vakantie op ons geliefde Ameland. Niet strak gepland maar spontaan ontstaan. Ondanks het feit dat ik meestal wel een paar keer per jaar op “ons eiland” te vinden ben is het lang geleden dat we hier een zomervakantie hebben doorgebracht.

Omdat ik zomer associeer met warm zand tussen mijn tenen, jurkjes, slippers en zwoele zomeravonden stop ik zomerse kledingstukken in mijn koffer. Ik ga immers naar het “Ibiza van het Noorden”. We huizen weer in het heerlijke huis waar we in mei ook zaten. Het huis met het “thuis” gevoel. Sfeervol ingericht, comfortabel en van alle luxe voorzien. De voorspellingen zijn goed, niet heel warm maar wel zonnig.

Het ultieme vakantie gevoel

Ik ben de koning te rijk als ik ,na de dag ervoor behoorlijk te zijn gezandstraald op het strand, in mijn bikini op mijn handdoekje neerstrijk. Windstil. Zo hoort het te zijn. De zon verwarmt mijn lijf. Manlief speelt met de kinderen in zee. Ik verbaas me over de ruimte om ons heen. Het goudgele strand is breed, mooi en schoon. Rondom de strandtent is de concentratie mensen wat hoger, maar nog steeds niet echt druk te noemen. Verderop ligt helemaal niemand. Zo genieten we een paar dagen van het, in mijn ogen, ultieme vakantiegevoel.

Dag Ibiza van het Noorden

Totdat er een verandering plaatsvindt. Het wordt stormachtig en regenachtig herfstweer. Ik check mijn weerapp meerdere keren per dag om tot de conclusie te komen dat de voorspellingen niet veel goeds beloven. Dag “Ibiza van het noorden” gevoel… Hallo herfstvakantie ! Ik wil me niet te veel laten beïnvloeden door de wind die om het huis giert en de slagregens tegen de ramen. Ik maak een flinke wandeling en probeer te genieten van de malse regendruppels die op mijn hoofd vallen, we gourmetten, spelen monopoly, bezoeken een museum en tijdens de droge momenten genieten we van de prachtige Nederlandse luchten boven de Noordzee.

Toch kijk ik iedere ochtend verlangend naar mijn zomerjurkjes die daar in de kast hangen terwijl ik met een zucht mijn trui aantrek met daaronder een hemd en een t-shirt. Ik hijs me in mijn lange broek en trek lekkere dikke sokken aan. Er knaagt een ontevreden gevoel aan me en daar baal ik van.

Het stormt inderdaad, maar we zitten in een verwarmd, prachtig en sfeervol huis, niet op de camping in een tent. In Griekenland kan je niet pinnen, in het zuiden van Frankrijk worden campings door bosbranden bedreigd, in Turkije is het onrustig en ik laat mijn humeur beïnvloeden door wat wind en regen? Om het nog maar niet te hebben over de mensen die nooit op vakantie kunnen.

Ik adem een keer diep in en tel mijn zegeningen. Dan besluit ik dat deze vakantie een fijne herinnering gaat worden, die ik dan kan toevoegen aan alle andere mooie ervaringen op dit prachtige eiland.

Life isn’t about waiting for the storm to pass…

It’s about learning to dance in de rain!

P.S. toen ik deze blog zat te schrijven brak de zon weer door ! Ik ga mijn bikini vast klaarleggen…

Ameland storm

Deze blog is ook verschenen op: www.gezondnu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *