Blondies van kikkererwten met amandel en appel

Weet jij wat blondies zijn? Dat zijn brownies maar dan blond en in dit geval ook nog zonder chocolade. Dus eigenlijk heeft het niets met brownie te maken, behalve dan dat je deze blondies van kikkererwten met amandel en appel ook in vierkantjes snijdt. Ik houd van kikkererwten en gebruik ze dan ook graag in allerlei gerechten, van soep tot stoofpot en van kikkererwtenmeel maak ik hartige pannenkoekjes. Nog niet eerder had ik er iets zoets mee gemaakt maar dat kan dus ook prima! Zo krijg je een soort van cake maar dan met veel voedingsstoffen. Verantwoord snoepen, daar hou ik van.

Ingrediënten voor de blondies van kikkererwten met amandel en appel:

  • 200 gram gekookte kikkererwten
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 el appelstroop
  • 30 gram havermout
  • scheutje citroensap
  • snufje zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl anijspoeder
  • 1 appel
  • handje blanke amandelen
  • 1 el chia zaad (met 4 el water)
  • handje zonnebloempitten (optioneel)
  • 1 ei
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder

Bereiding van de blondies van kikkererwten met amandel en appel:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht):

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Doe het chiazaad in een bakje en voeg er vier eetlepel warm water aan toe.
Laat dan even staan totdat er een ‘papje’ ontstaat.
Schil ondertussen de appel en snijd deze in blokjes.

Vervolgens doe je de kikkererwten samen met de havermout, snufje zout, bakpoeder, appelstroop, havermout, citroensap en het amandelmeel, kaneelpoeder, anijspoeder, ei en chiazaad in de kom van je keukenmachine of blender. Meng er een egaal beslag van. Voeg dan de helft van de appelblokjes hieraan toe en roer nog even door elkaar. Hoe zoet je blondie wordt hangt af van de appelstroop en de appel die je gebruikt. Het is daarom handig om het beslag wel even te proeven voordat je het in de bakvorm stort. Op smaak? Spatel het beslag dan in de cakevorm. Hak de amandelen en bestrooi de bovenkant van het beslag met de appel, amandelen, zonnebloempitten en eventueel nog een beetje kaneel.

Bak de blondie vervolgens in een half uur gaar.

Haal uit de vorm, laat afkoelen en snijd er blokjes van.

blondie close

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.