Chocolade bananenbrood met hazelnootmeel

Er zijn van die dagen die vragen om een beetje troost. Dan bak ik graag een bananenbrood. Het liefst met chocolade omdat je van, zowel banaan als chocolade, gewoon weer een beetje vrolijker wordt. Op de site vind je al heel wat varianten van bananenbrood zoals deze en deze. Maar er ontbrak nog een recept waarbij ik hazelnootmeel gebruik. Hazelnootmeel is niet anders dan vermalen hazelnoten (net zoals amandelmeel gemalen amandelen zijn). Iedere noot heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. In hazelnoten zitten bijzonder veel vitaminen uit het B-complex (B1, B2, B3, B5, B6 en B11), vitamine C, E en K.  Verder bevat het nootje bijzonder veel mineralen en andere gezonde stofjes. Vandaar: chocolade bananenbrood met hazelnootmeel.

Ingrediënten voor chocolade bananenbrood met hazelnootmeel:

  • 100 gram hazelnootmeel (vermalen hazelnoten)
  • 60 gram havermeel (vermalen havermout)
  • 3 rijpe bananen
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels cacao
  • snufje keltisch zeezout
  • 2 el dadelstroop (optioneel)
  • 40 gram extra pure chocolade (optioneel)
  • handje amandelschaafsel

Bereiding van chocolade bananenbrood met hazelnootmeel:

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Pel de bananen en doe ze met de eieren in een kom. Pureer ze vervolgens met een staafmixer tot een glad geheel.

Doe het hazelnootmeel, havermeel en wijnsteenbakpoeder met de cacao en een snufje zout in een andere kom. Meng het goed door elkaar.

Hak de extra pure chocolade in kleine stukjes.

Doe dan het meelmengsel bij het bananenmengsel en roer met een spatel goed door elkaar totdat er een egaal beslag is. Roer er vervolgens de stukjes chocolade en eventueel de dadelstroop doorheen.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag daarin.
Bestrooi ten slotte met een handje amandelsnippers.

Bak het bananenbrood in 45-50 minuten gaar.
Iedere oven is anders dus check tussendoor of het schaafsel niet te donker wordt.
Je kunt checken of het brood gaar is door er in te prikken met een houten satéprikker.
Als deze er ‘droog’ uitkomt is het bananenbrood gaar. Bewaar het brood na de eerste dag in de koelkast.

 

chocolade bananenbrood hazelnoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *