Het geheim van de aantrekkingskracht

Het geheim

“ Zie je wel, het is The Secret” zegt mijn vriendin door de telefoon. Ik ben zo blij met de technologie van tegenwoordig. We wonen 24 uur vliegen bij elkaar vandaan maar we kunnen gratis met elkaar bellen via het internet. Haar stem klinkt zo helder hees en dichtbij, alsof ze bij me op de thee is. Hier is het ochtend, daar is het avond. 25 jaar vriendinnen, hoe bijzonder is dat? Lief en leed gedeeld vanaf de middelbare school en nog steeds, ondanks het feit dat we al elf jaar niet bij elkaar in de buurt wonen. We praten iedere keer gewoon weer door waar we de vorige keer zijn gebleven.

Geloven

Twee jaar geleden vertelde ze mij over het boek “The Secret”, het was echt laaiend enthousiast betoog. Ook haar man en broer waren overtuigd van de materie. Dus las ik het natuurlijk, wie wil er nou geen geheim ontrafelen? Het is een interessant boek… zeker, positief, prachtige succesverhalen, maar ook erg Amerikaans…. Het gaat over de wet van de aantrekkingskracht en daar geloof ik zeker in. Geloven in jezelf, daar geloof ik ook in. Maar dat is iets wat ik soms wel moeilijk vind. Bescheidenheid siert de mens luidt het spreekwoord, maar is dat wel zo?

Mijn tweede naam is Aagje, van Nieuwsgierig Aagje.

Ik zou op sommige momenten echt wat minder bescheiden willen zijn, of is het geen bescheidenheid maar angst wat mij weerhoudt om op de voorgrond te treden? “Waar ben je heel goed in, waar zou je over kunnen opscheppen?” werd er laatst aan een groep vrouwen ,waar ik mij tussen bevond, gevraagd. Mijn eerste gedachte was: “Ik kan van alles een beetje maar ben nergens echt goed in….” Dus hield ik mijn mond. Toen ik daar later over nadacht heb ik mezelf een standje gegeven. Hoezo, nergens echt goed in? Genoeg om over op te scheppen!

Ik ben goed in overleven, vergeven, schrijven, koken, incasseren, positief denken, genieten, liefhebben en zo kan ik nog wel even onbescheiden doorgaan. Er komen mensen op mijn pad die hier ook goed in zijn, soms beter zodat ik er weer van kan leren, soms minder goed zodat zij dan weer van mij kunnen leren. Of ik kom mensen tegen die juist mijn talenten ontdekken en deze doen ontwaken. Je zoekt ze op of ze komen “zomaar” op je pad. De wet van de aantrekkingskracht.

Zijn wie je bent

Volgens mij is de kracht van “The Secret” om te zijn wie je bent en daarin te geloven. Als je wil kan je heel veel, als je uitstraalt wat je kan zal je mensen ontmoeten die jou kansen bieden, als je een droom hebt zal je mensen ontmoeten met een gemeenschappelijke droom. Ik ben blij dat ik bij mag dragen aan een droom die ook als die van mij voelt. Wat dat is? Daarover vertel ik je later meer. Het wordt heel mooi, samen maken we het verschil. Het geheim? Dat ben jij! Enne ik…..  Zeg maar wij!

 

Deze blog is ook verschenen op: www.gezondnu.nl

 

 

4 Comments

 1. Liselot schreef:

  En zo is dat! Ik kijk alweer uit naar het volgende verhaal. X

 2. Anne van den Ham schreef:

  En…..wederom een mooi beschreven inkijkje!

 3. Linda schreef:

  Wat een prachtig verhaal ga zo door

 4. Madelon schreef:

  Top weer!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *