Ik ben jarig

Nog een nachtje slapen en dan ben ik jarig. Nou ja, ik niet, maar mijn blog. Vorig jaar op 11 februari kwam mijn eerste verhaaltje online op GezondNU en op mijn eigen website. Ik vond het reuze spannend om mijn gedachtenkronkels openbaar te maken. En ook nu nog, zijn er af en toe momenten dat ik het spannend vind om op de knop ‘publiceren’ te drukken maar al wel veel minder eng dan die eerste keer…

Kies je niche

Ik heb heel veel geleerd het afgelopen jaar en daardoor vroeg ik me een maand geleden af: ‘Hoe nu verder?’. Want waar ik ook was en wat ik ook las iedereen had het over een ‘niche’. En dat is niet een ander woord voor nice, nee het gaat over het onderwerp van je blog. Hoe kleiner je ‘niche’ hoe beter het is. Bloggers die een expert zijn op het gebied van een specifiek onderwerp worden gewaardeerd en gelezen. En toen de dag kwam dat ik ,tijdens een schrijversevent, in de bruine ogen van Aldelkader Benali keek terwijl hij de woorden sprak “Kies je niche” raakte ik lichtelijk in paniek.

Van OVERleven naar BEleven

Als mensen aan mij vragen waar ik een expert in ben, kan ik antwoorden: ‘overleven’. Maar als je me achterlaat op een onbewoond eiland roep ik waarschijnlijk na een minuut of tien al om hulp. Ik ben dus niet echt een survivalheld in die zin. Als je mijn website opent zie je (nu nog) de tekst: ‘Ik schrijf over gezondheid in de breedste zin van het woord’. Gezondheid, daar is het allemaal mee begonnen en dat zal altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven blijven. Maar ik wil niet alleen schrijven over kanker, ziek zijn of overleven. Van de week bedacht ik me dat er gaandeweg dit jaar een verandering heeft plaatsgevonden, namelijk die van OVERleven naar BEleven. Mijn zoektocht in de wereld van gezondheid heeft geleid tot meer bewustwording en daar blijf ik over schrijven.

Inspiratie

Daar waar ik mijn blog begon om te vermaken en te inspireren heb ik vooral mezelf laten inspireren. Wat heb ik veel van de mensen om me heen geleerd, door hun verhalen te lezen, ze te ontmoeten, ze (beter) te  leren kennen. Zo leerde ik dit jaar  ook Ineke kennen via Facebook, een jonge vrouw die vol goede moed de strijd tegen Hodgkin streed, af en toe stuurden we elkaar een berichtje, soms ging het naar omstandigheden goed en een andere keer was de wanhoop nabij.
Vandaag stuurde ze mij een berichtje: ‘Ik ben schooooooooooooon!’. Ik kon niet anders dan met kippenvel op mijn armen, tranen in mijn ogen en een glimlach van oor tot oor antwoorden: ‘Jaaaaaaaaaaaaa wat een geweldig nieuws!!!!!’.

Samen delen

Mijn blog is zoveel meer dan een website met verhaaltjes en recepten, voor mij is het een belevenis geworden die ik graag met jou blijf delen. Niche of niet, ik vier morgen mijn eerste verjaardag en dat vind ik nice! Vier je het met me mee?

verjaardagskaarsjes

 

 

4 Comments

  1. Diana de Raaf schreef:

    Happy birthday to you!!! Van harte…

  2. Anne van den Ham schreef:

    Hiep hiep hoera! Van harte! Ik kijk alweer uit naar het volgende op jouw blog en vind het iedere keer NICE! Vooral doorgaan!!

  3. Marjanne schreef:

    Alvast van harte Gefeliciteerd. Blij dat ik kan meelezen en meeleven. Fijn nieuw blogjaar toegewenst. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *