Lasagne met spinazie, geitenkaas en pitten

Een hele lekkere maaltijd zonder vlees? Deze lasagne met spinazie, geitenkaas en pitten is super geschikt voor een vegavrijdag of meatlessmonday. Alle andere dagen van de week kan natuurlijk ook ;). Wij eten bijna geen vlees en dat zie je ook terug in de recepten op deze site. Dit recept voor lasagne is een favoriet van mijn zoon, die is gek op spinazie. Je kunt zowel verse als diepvriesspinazie gebruiken. Ik gebruikte deze keer de diepvries variant.

Ingrediënten lasagne met spinazie, geitenkaas en pitten voor 4 personen:

  • pak volkoren lasagnebladen
  • 2  uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 450 gram (diepvries) spinazie (ik gebruik bio+ bladspinazie gesneden) ontdooid en uitgeknepen
  • 1 fles tomatensaus (ik gebruik La bio idea Passata Rustica)
  • 1 pakje zachte geitenkaas
  • pijnboompitten of zonnebloempitten
  • geraspte oude kaas
  • gemalen peper
  • eetlepel olijfolie

Bereiding van de lasagne:

Verwarm de oven voor op 170 graden boven en onder warmte.

Pel de ui en snijd deze ik blokjes. Pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
Verwarm de olie in de pan en fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
Voeg dan de ontdooide spinazie toe en warm heel even mee (zodat de kou eraf is, niet laten bakken of pruttelen). Haal de pan van het vuur. En maal er wat peper overheen.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboom- of zonnebloempitten.
Snijd de geitenkaas in dunne plakjes.

Bedek een ovenschaal met een derde van de  tomatensaus.
Leg daarop een laag lasagnebladen.
Bedek de bladen met de helft van het spinaziemengsel.
Verspreid de helft van de geitenkaas over de spinazie en bestrooi met pitten.
Leg daarop weer een laag lasagnebladen.
Bedek die met een derde van de tomatensaus.
Leg daarop weer een laag lasagnebladen.
Bedek de bladen met de rest van het spinaziemengsel.
Verspreid daar de rest van de geitenkaas en de pitten over en dek weer af met lasagnebladen.
Bedek vervolgens de bladen met het restant van de tomatensaus en bestrooi het geheel met geraspte kaas.

Zet de ovenschaal tussen de 30 en de 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker met een frisse salade als bijgerecht.

Lasagne met spinazie, geitenkaas en pitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *