Myrthe_moestuin_SimplifyyourlifeWat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je nieuwsgierig was naar wie ik ben en omdat je geïnteresseerd bent in gezondheid, bewustwording, gek bent op (h)eerlijk eten of zo maar toevallig (al geloof ik daar niet in ;)).
Welkom, je bent op de juiste plek! 

Mijn naam is Myrthe Johansen, ik ben 43 jaar, getrouwd met Jerry en moeder van Lars en Laila. In 2013 werd ik ziek, voor de derde keer kreeg ik de diagnose ‘kanker’. Dat was het moment om de balans op te maken. Na jarenlang als leidinggevende in het onderwijs te hebben gewerkt moest het roer moest om. Ik herontdekte een oude liefde namelijk: ‘schrijven’ en zo is deze site ontstaan. Hier deel ik verhalen over wat ik meemaak en wat mij bezig houdt. ‘Gezondheid’, in de breedste zin van het woord, vind ik een boeiend onderwerp. Fysiek, mentaal of op het gebied van voeding, ik deel het graag met je. Mijn liefde voor voeding, koken en (op)eten vind je terug in de recepten die ik deel.

Op mijn twintigste werd ik voor de eerste keer ziek. Inmiddels leef ik dus al langer met- als zonder kanker. Gezondheid is niet vanzelfsprekend. Hoewel ik me daar al wel bewust van was handelde ik daar tot een paar jaar geleden vaak niet naar. Bewustwording is vaak een onderdeel van mijn blogs. Ik houd van creëren, creatief zijn of dat nou met gedachten, eten, klei of letters is. Uit de natuur haal ik veel inspiratie, die heeft geen haast en toch is alles af. Mensen vind ik ook fascinerend en inspirerend, juist omdat we allemaal anders zijn met al onze eigen aardigheden.

Simplify your life

Het leven is niet altijd makkelijk maar heel vaak gaat het juist om de eenvoud vandaar ‘Simplify Your Life’.
De ondertitel ‘gezond genieten en bewust (be)leven’ geeft aan wat je op deze site kunt vinden. De afgelopen jaren heb ik me verdiept in ‘gezonde’ voeding en ben erachter gekomen dat hoe meer je weet, hoe minder je weet. Onderzoeken die wetenschappelijk onderbouwd lijken blijken soms gefinancierd in het belang van de voedingsmiddelen industrie. Er zijn hypes rondom superfoods en bewegingen als raw, paleo, broodbuik, zandloper, groene smoothies etc. Ik heb er niet zoveel mee. Variatie, gezond verstand, puur, onbewerkt, uit de natuur en luisteren naar je lijf zijn mijn principes bij het bereiden van eten. Wat voor mij werkt kan voor jou helemaal niet goed voelen en andersom. Inmiddels ben ik gestart met een opleiding tot natuurvoedingsadviseur omdat deze opleiding helemaal past bij mijn filosofie. 

Dromen

Het roer omgooien is spannend maar heeft me al veel opgeleverd. Als niets zeker is, is alles mogelijk.
Zo droomde ik ervan om bij een tijdschrift te werken en kreeg ik de kans om blogs te schrijven voor GezondNU, mocht ik een bescheiden bijdrage leveren aan Ja, omdenken als levenshouding en ben ik teamlid van LIEFKE magazine waarvan het eerste nummer 21 december 2017 is gelanceerd. Voor dit magazine verzorg ik het item over voeding. 

 Mijn verhaal heb ik met verschillende magazines gedeeld (VROUW, GezondNU, tijdschrift voor Psychosociale Oncologie, Pink Ribbon magazine en Schrijven magazine, je vindt ze onder interviews). In juni stond deze site in weekblad Margriet en aan het einde van de afgelopen zomer verscheen er een recept van mij in het magazine ‘Aan de keukentafel met COOP’. Aankomend voorjaar verschijnen er twee interviews, in LIEFKE magazine en in Hematon magazine. 

De afgelopen jaren waren soms moeilijk maar uiteindelijk heel mooi. Want ook de cadeaus waar je niet op zit te wachten kun je maar beter uitpakken om er vervolgens weer wat van te leren.

Dromen waarmaken, de wereld verder ontdekken, dichtbij en ver weg, het boek schrijven waaraan ik begonnen ben, lekker koken, nieuwe recepten ontwikkelen en me laten inspireren, dat is wat ik wil doen. En wellicht kan ik op mijn beurt jou daar mee inspireren en adviseren. 

Bovenal droom ik van een lang, gelukkig en gezond leven met iedereen die mij lief is.
Zodat ik nog heel lang kan blijven schrijven, koken, ontdekken, leren en 
genieten van het leven samen met jou!

Liefs Myrthe

P.S. ik hoor graag van je wat je van deze site vindt, of je iets mist, welk recept je hebt uitgeprobeerd, kortom alles wat je maar kwijt wilt. Ik ben ook te vinden op social media, leuk als je me daar volgt!
En je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor mijn nieuwsbrief, je vindt deze mogelijkheid op de homepage helemaal onderaan!

Foto door: Yfke Metz