Myrthe_moestuin_SimplifyyourlifeWat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je nieuwsgierig was naar wie ik ben en omdat je geïnteresseerd bent in gezondheid, bewustwording, gek bent op (h)eerlijk eten of zo maar toevallig (al geloof ik daar niet in ;)).
Welkom, je bent op de juiste plek! 

Mijn naam is Myrthe Johansen, ik ben 43 jaar, getrouwd met Jerry en moeder van Lars en Laila. In 2013 werd ik ziek, voor de derde keer kreeg ik de diagnose ‘kanker’. Dat was het moment om de balans op te maken. Na jarenlang als leidinggevende in het onderwijs te hebben gewerkt moest het roer moest om. In mijn zoektocht naar een nieuw pad herontdekte ik  oude liefdes namelijk: schrijven, voeding en de natuur, zo is deze site ontstaan. Hier deel ik verhalen over wat ik meemaak en wat mij bezig houdt. ‘Gezondheid’, in de breedste zin van het woord, vind ik een boeiend onderwerp. Fysiek, mentaal of op het gebied van voeding, ik deel het graag met je.

Op mijn twintigste werd ik voor de eerste keer ziek. Inmiddels leef ik dus al langer met- als zonder kanker. Gezondheid is niet vanzelfsprekend. Hoewel ik me daar al wel bewust van was handelde ik daar tot een paar jaar geleden vaak niet naar. Bewustwording is vaak een onderdeel van mijn blogs. Uit de natuur haal ik veel inspiratie, die heeft geen haast en toch is alles af. Mensen vind ik ook fascinerend en inspirerend, juist omdat we allemaal anders zijn met al onze eigen aardigheden. En hoewel ik het internet niet meer zou willen missen ben ik het liefst toch ‘echt’ in contact.

Simplify your life

Het leven is niet altijd makkelijk maar heel vaak gaat het juist om de eenvoud vandaar ‘Simplify Your Life’.
De ondertitel ‘gezond genieten en bewust (be)leven’ geeft aan wat je op deze site kunt vinden. De afgelopen jaren heb ik me verdiept in  voeding en geluk. Met name op het gebied van voeding zijn er veel tegenstrijdigheden te vinden. Er zijn regelmatig ‘hypes’. Ik heb daar niet zoveel mee. Variatie, gezond verstand, puur, onbewerkt, uit de natuur en luisteren naar je lijf zijn mijn principes bij het bereiden van eten. Deze zomer rond ik mijn studie tot natuurvoedingsadviseur af, deze studie past helemaal bij mijn visie op voeding. 

Het roer omgooien was spannend maar heeft me al veel opgeleverd. Als niets zeker is, is alles mogelijk. Gezondheid & geluk zijn de twee kernwoorden waar ik me dagelijks mee bezig houd.

Dromen

De afgelopen jaren heb ik aan veel leuke en mooie projecten mogen meewerken waar ik eerder alleen maar van droomde. Zo heb ik geschreven voor  GezondNU, mocht ik een bescheiden bijdrage leveren aan Ja, omdenken als levenshouding en ben ik teamlid van LIEFKE magazine.Voor dit magazine verzorg ik het item over voeding. 

Mijn verhaal heb ik met verschillende magazines gedeeld (je vindt ze onder interviews). Dit voorjaar verschijnen er twee nieuwe interviews, in LIEFKE magazine en in Hematon magazine

Mijn dromen zijn inmiddels groter geworden.
Mensen worden steeds ouder maar tegelijkertijd steeds ongezonder. De cijfers zijn zorgwekkend (de helft van de Nederlanders is te zwaar, 1 op de 3 mensen krijgt kanker en er komen iedere week 1.200 mensen bij die de diagnose diabetes krijgen).

Ik geloof dat je met voeding en mindset een heel groot verschil kunt maken (daar ben ik het levende bewijs van). Ik droom er dan ook van om jou te helpen gezonder en gelukkiger te worden zodat de cijfers hierboven kleinere getallen worden.

Deze droom wil ik waarmaken door met jou in gesprek te gaan, samen te werken, te informeren en adviseren door middel van artikelen, recepten, workshops en lezingen.
Kortom door te verbinden.
In contact komen kan eenvoudig en snel via het contactformulier of via de contactgegevens onderaan deze pagina.  

Dromen, durven en doen, daar gaat het om bij gezondheid en geluk. Dus droom ik natuurlijk ook van een lang, gelukkig en gezond leven met iedereen die mij lief is.
Zodat ik nog heel lang kan blijven delen, schrijven, koken, ontdekken, leren en 
genieten van een gezond en gelukkig leven samen met jou!

Liefs Myrthe

P.S. Ik sta altijd open voor feedback dus hoor of lees ik graag van je wat je van deze site vindt, of je iets mist, welk recept je hebt uitgeprobeerd, kortom alles wat je maar kwijt wilt. Ik ben ook te vinden op social media, leuk als je me daar volgt!
En je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor mijn nieuwsbrief, je vindt deze mogelijkheid op de homepage helemaal onderaan!

Foto door: Yfke Metz