Onrustig door alle mogelijkheden

Onrustig, ongedurig, ongeduldig

Ik zit rustig op de bank maar helaas zit de rust niet in mij. Er zijn van die momenten dat ik druk ben, druk in mijn hoofd maar ook druk in mijn lijf. Alsof alle cellen van mijn lijf op en neer springen. Ongedurig, ongeduldig, onrustig. Ik weet ook hoe het komt. Of in ieder geval denk ik te weten hoe het komt. Mijn talent is dat ik altijd wel iets kan bedenken om te doen. Mijn to do lijstjes zijn eindeloos. Ik leef het leven als ware te graag. Stel je voor dat ik iets mis. Vervelen komt in mijn woordenboek niet voor, standaard tijdgebrek wel. Als ik ’s morgens onder de douche sta bedenk ik wat ik die dag allemaal wil gaan doen. Voordat ik het weet is de dag voorbij en heb ik maar de helft gedaan van wat ik had bedacht. Soms is dat frustrerend maar gelukkig meestal niet meer. Het is ook een manier om verder te kunnen, om te denken: “morgen weer een dag vol mogelijkheden”.

“Today is full of possibilities”

Neem nou vandaag. Vanmorgen heb ik samen met mijn vriendin een paar uurtjes in onze moestuin gewerkt. Een moestuin ja, wie wil dat nou niet. Eigen biologische groenten verbouwen, bereiden en opeten. Dat ik over een week geopereerd moet worden en daarna weken niets meer kan is misschien niet zo handig gepland. Mijn lijf vindt het spitten en harken eigenlijk ook niet zo fijn. Maar ik leef nu en dus, kan ik niet zonder een moestuin. Ik kijk er naar uit om straks onze oogst te verwerken. Rond die tijd zullen de bessenstruiken in mijn eigen voortuin ook vol hangen met fruit waar jam van gemaakt dient te worden. En daarvoor zijn er nog de vlierbessenstruiken in het bos met hun roomwitte bloesemschermen waar ik heerlijke geurige gelei en siroop van kan maken.

Koken, schrijven, fotograferen, zoveel plannen…

Ik bedenk me net dat ik, nu het nog kan, weer brandnetelsoep moet maken of anders in ieder geval die hartige taart met brandnetel waar ik onlangs het recept van heb gekregen. Dat kookboek schrijven, waar ik het vanmorgen met mijn vriendin over had, is trouwens echt een goed idee. Dat idee stop ik naast de ideeën voor die drie andere boeken in mijn hoofd. Alle gerechten met eigen oogst maken, vervolgens fotograferen en dan de tekst erbij schrijven. En wat zou het er mooi uitzien als ik de gerechten zou kunnen fotograferen op bordjes van zelfgemaakt keramiek. Goede foto’s zijn natuurlijk ook heel belangrijk, misschien moet ik dan toch eens kijken waar ik die fotografie cursus zou kunnen doen die al zo lang op mijn lijstje staat…. En dan is dit maar een klein voorbeeldje van hoe het in mijn hoofd werkt…. Een hoofd vol plannen om uit te voeren en verhalen om te vertellen. Op dit moment een vol hoofd op een moe lijf, misschien moet ik even een dutje doen. Morgen is er namelijk weer een dag, een dag vol mogelijkheden. Go with te flow….

aardbei moestuin

Deze blog is ook verschenen op: www.gezondnu.nl 

2 Comments

 1. Linda schreef:

  Wederom prachtig geschreven myrthe

  • Anneke Kaandorp schreef:

   Pfffffft, ik word al moe als ik het lees lieve Myrthe!

   Ik zou lekker om m’n gemakkie met m’n handen in de aarde gaan zitten wroeten en de rest vergeten 🙂

   Veel liefs van Anneke xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *