Pittige bonenschotel (chili sin carne)

Deze pittige bonenschotel met tomaten, paprika, wortel en mais bevat vezels, vitamine C, E, B6 en foliumzuur. Een lekkere stevige maaltijd vol goede voedingsstoffen en vegetarisch. Het lijkt een beetje op chili con carne maar dan zonder vlees dus chili sin carne. Je kunt verschillende soorten bonen gebruiken. De keuze is enorm, witte, zwarte, bruine of kidneybonen. Ik gebruik in dit recept een combinatie van linzen en kidneybonen maar varieer gerust met andere soorten bonen of zelfs kikkererwten.
Net wat je het lekkerste vindt. Voor dit recept maak ik gebruik van uitsluitend biologische producten.

Ingrediënten pittige bonenschotel voor 4 personen:

  • 1 eetlepel kokosolie of andere plantaardige olie
  • 1 blanke ui
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 kleine winterwortels
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 3 theelepels oregano
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik linzen
  • 1 blik mais
  • 2 1/2 deciliter water
  • zout en eventueel extra chilipoeder
  • verse koriander
  • crème fraîche
  • optioneel tortillachips (Amaizin)

Bereiding van de pittige bonenschotel:

Schil de ui en snijd deze ik blokjes.
Snijd de knoflook in kleine stukjes.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes.
Schil de wortel en snijd deze ook in blokjes.

Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur en bak hierin de ui, paprika, wortel,knoflook en rode peper voor ongeveer vijf minuten.
Voeg paprikapoeder, oregano en komijn toe. Schep de groenten nog een minuut om.
Voeg de tomaten, bonen, linzen en het water toe. Laat het geheel nog een minuut of tien zachtjes pruttelen.

Maak op smaak met zout en eventueel extra chilipoeder of peper.
Strooi als laatste wat verse koriander over de bonenschotel.

Lekker met wat tortillachips en een schepje crème fraîche.

Pittige bonenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.