Pompoensoep: een heerlijke opwarmer

Oranje is de kleur van levenslust en vitaliteit, geen wonder dat de pompoen de ultieme gezonde en voedzame herfstgroente is. Je maakt er eenvoudig deze verwarmende soep van.

Ingrediënten voor de pompoensoep:

  • 1 biologische oranje pompoen (ongeveer 750 gram)
  • 3 wortels
  • een stukje verse gember (3 cm of naar smaak)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • snuf zwarte peper*
  • flinke eetlepel (kokos) olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • optioneel paar lepels Griekse yoghurt
  • handje geroosterde pompoenpitten
  • eventueel wat peterselie
    * als je van pit houdt kun je ook wat extra cayennepeper toevoegen

kurkuma-komijn-en-zwarte-peper-liefke

Bereiding van de pompoensoep:

Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaden eruit. Hak dan de pompoen in stukken, schillen is niet nodig. Snijd de wortels in plakjes.
Pel de ui en knoflook en snipper deze. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en gember langzaam. Als de ui glazig is, voeg je de komijn, kurkuma en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Doe dan de wortel erbij, bak het geheel een paar minuten.
Voeg dan de pompoenstukken toe en meng alles door elkaar. Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel ongeveer een half uur zachtjes pruttelen.

Als de pompoen gaar is, pureer je de soep met behulp van een staafmixer of blender.
Als de soep te dik is, voeg je nog wat water of bouillon toe. Garneer met een flinke lepel yoghurt en wat geroosterde pompoenpitten en/of peterselie.

Eet smakelijk!

pompoenssoep-geheel

Dit recept is ontwikkeld voor  LIEFKE magazine

Foto’s: Yfke Metz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.