Simpel zondagssoepje van wortel, tomaat en courgette

Vorig weekend waren we met het hele gezin naar Concert at Sea. Genieten van muziek, gezelligheid en de relaxte sfeer die er steevast hangt in het Zeeuwse. En hoewel de eetgelegenheid fantastisch is qua variatie (van zeewier tot Mexicaans en van Indiaas tot biologische friet) heb ik na zo’n weekend altijd wel zin in extra groenten. Dit schiet er toch vaak bij in. Traditiegetrouw waaiden we zondag lekker uit op het Zeeuwse strand om rond half 6 rozig thuis te komen. Etenstijd, zin in groenten maar geen zin om boodschappen te doen. Dus dook ik de koelkast en voorraadkast in en maakte ik een super simpel zondagssoepje van wortel, tomaat en courgette. Lekker veel groenten en lekker snel klaar.

Ingrediënten voor een simpel zondagssoepje:

  • 250 gram wortel
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 el tomaten puree
  • el gedroogde oregano
  • 1 liter groentebouillon
  • verse basilicum (optioneel)
  • scheutje olijfolie
  • wat vers gemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding van een simpel zondagssoepje van wortel, tomaat en courgette:

Pel de ui en de knoflook en snijd deze in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Fruit hierin de ui en knoflook. Snijd de wortel in plakjes en voeg deze bij de ui en knoflook. Laat dit een paar minuten zachtjes bakken. Vervolgens snijd je de courgette in blokjes. Voeg dan de helft van de courgetteblokjes toe aan de pan en zet de rest even opzij. Doe dan de tomatenpuree bij het groentemengsel en bak dit een paar minuten mee. Dan voeg je de tomatenblokjes toe en roer je het geheel even goed door. Ten slotte voeg je de oregano en de groentebouillon toe en laat je de soep een kwartier zachtjes koken. Prik na een kwartier in de wortel om te controleren of deze gaar is. Wanneer de wortel zacht is pureer je de soep met behulp van een staafmixer glad. Mocht je de soep te dik vinden kun je nog wat water toevoegen. Voeg dan de courgetteblokjes toe die je apart had gezet en kook die nog een paar minuten mee (voor een beetje ‘bite’).

Maak af op smaak en voeg nog wat verse basilicum toe al je daar van houdt. Klaar!

 

zondagsoepje 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *