De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met de voorbereidingen voor de hippiemarkt die jaarlijks in Lelystad gehouden wordt. Voor deze gelegenheid had ik een aantal dingen gemaakt om mensen te laten proeven. Gezonde snacks zoals deze snicker blissballs maar ook roze rozenazijn. Het ziet er niet alleen heel mooi uit maar het heeft echt een subtiele rozensmaak. Simpele komkommersalade met rozenazijn is zo gemaakt.

Ik gebruik voor de rozenazijn de bloemen van de rimpelroos die je vaak in plantsoenen ziet. De roos is een eetbare bloem die van oudsher als geneeskrachtig kruid gebruikt werd. Rozenwater is heel bekend, ik gebruik het als gezichtsreiniger. Deze rozenblaadjes kun je trouwens met een gerust hart plukken. Er vormt zich alsnog een bottel zolang je enkel de blaadjes gebruikt. De rozenbottels kun je later in het seizoen nog plukken. Om bijvoorbeeld jam van te maken of om te drogen zodat je er thee van kunt zetten.

Simpele komkommersalade met rozenazijn
Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • handje rozenblaadjes
  • 3 eetlepels rozenazijn
  • 1 theelepel honing
  • handje zonnebloempitjes

Simpele komkommersalade met rozenazijn
Bereiding:

Snijd of rasp allereerst de komkommer in dunne plakjes. Meng dan de azijn goed met de honing.
En giet deze dressing vervolgens over de komkommerplakjes. Laat even intrekken.
Rooster de zonnebloempitjes kort in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Snijd dan de rozenblaadjes in dunne reepjes en voeg deze toe aan de plakjes komkommer.
Bestrooi de salade met de pitjes en klaar!

Laat je het weten als je dit recept hebt gemaakt met mijn azijn? Vind ik altijd leuk.
Ik stond trouwens op de markt met Bea van Beetje Natuurlijk, samen organiseren we ook leuke activiteiten. Neem gerust een kijkje op haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *