Soep van zoete aardappel, tomaat en kruiden

Soep kan altijd en is de manier om veel groenten binnen te krijgen.
Deze soep van zoete aardappel, tomaat en kruiden is echt ‘comfort food’.
Zoete aardappel is geen familie van de aardappel maar je kunt hem wel als aardappel bereiden (alleen is de bereidingstijd wat korter). Een andere naam voor deze knol is bataat.
Zoals de naam al aangeeft is de zoete aardappel zoetig van smaak.
Hij bevat tal van gezonde stofjes zoals vitamine A, B, C, magnesium,betacaroteen en vezels.

Ingrediënten voor de soep van zoete aardappel, tomaat en kruiden:

  • 2 zoete aardappels
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 tl kurkuma
  • handje peterselie
  • handje basilicum
  • zwarte peper
  • 1 dunne stengel prei
  • beetje olie

Bereiding van soep met zoete aardappel, tomaat en kruiden:

Pel de uien en knoflook en snijd deze in stukjes.
Schil de zoete aardappels en snijd deze in stukken.
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui totdat deze glazig is.
Voeg dan de zoete aardappel, kurkuma en knoflook toe. Bak het geheel nog een paar minuten en doe dan de tomatenblokjes in de pan. Giet vervolgens de groentebouillon erbij en laat het geheel een minuut of 10 zachtjes doorkoken totdat de zoete aardappel gaar is.

Snijd ondertussen de peterselie en de prei fijn.

Wanneer de zoete aardappel gaar is voeg je de basilicum en peterselie toe en zet je de staafmixer in de soep. Meng het geheel tot het een gladde soep is. Als laatste voeg je de prei en een flinke snuf vers gemalen peper toe, warm nog kort door (niet meer laten koken) en schep de soep in kommen.
Garneer met een blaadje basilicum.

soep van zoete aardappel, tomaat en kruiden

(Zelf had ik nog een handje tuinerwtjes over en die heb ik er als extra vulling aan toegevoegd.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *