Spaghetti met spinazie en kikkererwten

Kikkererwten zijn ideale vleesvervangers, ik gebruik ze regelmatig om bijvoorbeeld hummus van te maken. Maar ook door een bonenschotel vullen ze de maaltijd aan met ijzer en vitamine B. Ik zou er niet zo snel aan denken om kikkererwten te combineren met pasta. Kikkererwten zijn vrij neutraal van smaak maar juist door ze te combineren met groene bladgroente als spinazie en broodkruim met citroen,knoflook, chili en zout smaakt het heel spannend en verrassend.
Een gezonde en voedzame maaltijd vol vezels, vitamines en mineralen.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 450 gram gewassen spinazie
  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • 2-3 sneetjes speltbrood
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • rasp van een biologische citroen
  • olijfolie
  • zout en chilipeper

Bereiden:

Snij de boterhammen in stukjes en maal ze fijn met een keukenmachine of staafmixer. doe twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim krokant. Voeg 1 superklein gesneden teen knoflook toe en de citroenrasp, bak even kort mee. Laat afkoelen op een bord en strooi er chilipeper en zout naar smaak over.

Kook ondertussen de spaghetti in ruim water met een beetje zout beetgaar.

Doe weer twee eetlepels olijfolie in de pan en fruit hierin de twee fijngesneden tenen knoflook en de gesnipperde ui. Voeg dan de kikkererwten toe en bak even mee. Voeg vervolgens de spinazie in porties toe. Laat iets slinken maar laat ook blad nog een beetje rauw.

Giet de pasta af, leg wat op een bord. Schep er het spinazie-kikkererwtenmengsel over een bestrooi met het broodkruim.

Eet smakelijk !

Spaghetti met spinazie en kikkererwten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *