Super simpele soep van geroosterde groenten

Soep, ik kan er eigenlijk nooit genoeg van krijgen. Deze simpele soep van geroosterde groenten is ontstaan doordat ik wat (over)rijpe tomaten had en verder in mijn groentelade keek wat ik nog in huis had. Grillen brengt de smaak van veel groenten net op een volgend level. Tomaten worden zoeter door grillen net zoals paprika’s. Soep is het middel om meer groente te eten. In deze soep gaat ruim een kilo dus per kom heb je zo maar 250 gram te pakken. En je kunt het recept makkelijk aanpassen door er bijvoorbeeld uien en/of wortels aan toe te voegen.

Ingrediënten voor de simpele soep van geroosterde groenten:

  • kilo tomaten
  • venkelknol
  • rode paprika
  • stengel bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook ongepeld
  • zout & peper
  • scheutje olijfolie
  • 750 ml groentebouillon

Bereiding van de simpele soep van geroosterde groenten:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de tomaten en leg ze met de platte kant op het papier. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijst. Verdeel de venkelknol in plakken en de stengel bleekselderij in stukken. Verdeel deze ook over de plaat samen met de teentjes ongepelde knoflook. Besprenkel de groenten dan met wat olijfolie en bestrooi vervolgens met wat zout en peper.

soepp

Gril de groenten in ongeveer een half uur gaar. Haal de plaat uit de oven en laat heel even rusten. Je kunt nu de velletjes van de tomaten, knoflook en de paprikahelften halen. Doe vervolgens alle groenten in een pan met dikke bodem en giet er de bouillon bij. Laat nog even koken voor een minuut of tien.
Zet dan de staafmixer in de pan en pureer de soep. Als je de soep nog iets te dik vindt kun je er nog wat water bij doen. Maak op smaak met wat versgemalen peper en klaar is je super simpele soep van geroosterde groenten.

ssoep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *