Taboulehtaartjes waar je gelukkig van wordt

Internationale Dag van het Geluk

Op deze Internationale Dag van het Geluk deel ik graag een recept waar ik, de eerste keer dat ik het proefde, heel gelukkig van werd. Toen dacht ik nog dat het kwam doordat ik de smaakbeleving deelde met bijzondere mensen tijdens een lunch in de Franse zon op een prachtige stille plek tijdens een “terug naar jezelf” retraite*. Maar toen ik het recept thuis zelf maakte werd ik er nog steeds heel gelukkig van, dus dat deel ik graag met jullie (met dank aan Ton die het recept heeft gedeeld met mij).

Ingrediënten:

  • 250 gram couscous
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 8 a 10 semi gedroogde abrikozen
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel verse korainder
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • Handje Zwarte olijven
  • 1 rode paprika
  • Feta*
  • Gedroogde gemalen specerijen: koriander, komijn,kaneel , chilipoeder,peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Balsamico azijn

Bereiding:

Je bereidt de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. Je haalt de zaadlijst uit de komkommer en ook bij de tomaten verwijder je de zaadjes. Hoeveel je overal van gebruikt is aan jou, net wat je lekker vindt. Het recept geeft een richtlijn maar je kunt volop variëren met de hoeveelheden.
Tomaten, komkommer, abrikozen, rode ui en olijven in kleine blokjes snijden. Kruiden fijn snijden. En dit alles voorzichtig door de lauwe couscous mengen samen met de gedroogde gemalen specerijen een scheut olijfolie, zout en wat citroensap. Als je het een uurtje laat staan kunnen de smaken er goed in trekken.
Na het uur kan je het afmaken op smaak. Ondertussen kan je de paprika roerbakken die bovenop het taartje komt (gegrilde paprika kan ook). Je kunt een klein schaaltje gebruiken of een rijstringetje. In mijn taartje werd ik verrast door een stukje feta, ik hou ervan, maar mocht je er niet van houden laat je die verrassing natuurlijk gewoon weg. Opbouw bij een rijstring of “open vorm”: laagje tabouleh, stukje feta, verder afvullen met tabouleh en garneren met paprika. Beetje aandrukken en de vorm verwijderen. Bij een schaaltje: schaaltje beetje invetten met olijfolie, paprika, laagje tabouleh, feta en afvullen met tabouleh, aandrukken, omdraaien en dan “storten”. Voor het opdienen garneren met iets grof zout en balsamico azijn. Echt klein geluk op je bordje.

Enne… het is best wel een werkje. Als je flink wat tabouleh maakt kan je er gerust twee dagen van eten. Ook lekker als lunch bijvoorbeeld

.Taboulehtaartje

*www.moulindescomtes.nl  

2 Comments

  1. Yvonne schreef:

    dank je wel Myrthe, ik ben benieuwd… 🙂

  2. Bea schreef:

    Heerlijk gaan we proberen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.