Vegan notentaartjes met fruit (zonder bakken)

Perziken zijn toch echt wel ultiem zomerfruit, net als abrikozen. Helaas worden ze vaak veel te vroeg geplukt en zijn ze nooit zo lekker als wanneer je ze bijvoorbeeld eet in zuid-Frankrijk. De zon en de warmte doen een heleboel voor de smaak. Ik was dan ook blij verrast toen ik de biologische perziken (en abrikozen) proefde die ik besteld had bij Hofweb. Sappig en zoet, precies zoals ze moeten zijn.
Perfecte topping voor een gebakje. Vegan notentaartjes met fruit .

Een mengsel van noten en zuidvruchten gebruik ik vaak om bliss balls van te maken maar je kunt er ook makkelijk een taartbodem van maken. Door kokos toe te voegen en dit mengsel in de keukenmachine te laten draaien komt er olie uit de kokos. Dit zorgt samen met de plakkerigheid van de vruchten voor een mooie samenhang.

Vegan notentaartjes met fruit (4 stuks)
ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 55 gram dadels
  • 50 gram abrikozen
  • 25 gram geraspte kokos
  • 50 gram pecannoten
  • snufje zeezout
  • 50 gram amandelen

Voor de vulling:

  • 1 rijpe mango
  • 4 el amandelyoghurt

Voor de topping:

  • 2 rijpe perziken
  • 16 pistasche noten
  • optioneel een blaadje munt

Vegan notentaartjes met fruit
bereiding:

Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine en laat het draaien totdat er een plakkerig mengsel ontstaat. Dit kan wel even duren. Verdeel dan het ‘deeg’ over vier taartvormpjes (ik gebruik metalen) en druk goed aan. Zet vervolgens de bodems in de vriezer (minimaal een half uur).

Schil de mango en snijd deze vervolgens in stukken. Verwijder de pit. Pureer dan de mango met een staafmixer tot puree. Voeg er de yoghurt aan toe en roer tot een egaal geheel.
Snijd de perziken doormidden en draai. Zo draai je de vrucht van de pit. Verwijder dan de pit en verdeel iedere helft van de perziken in vijf schijven.

Pel de pistachenoten en hak ze in stukjes.

Haal dan de bodems uit de vriezer. Deze wip je makkelijk uit hun vorm met behulp van een stevige prikker die je tussen bodem en vorm zet. Verdeel het mango-yoghurt mengsel over de bodems en garneer met de plakken perzik, de gehakte pistache nootjes en eventueel een blaadje munt.

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *