Chocoladetaart met avocado (zonder bakken)

Eerder deelde ik al het recept voor gezonde chocolademousse waarbij avocado een grote rol speelt, nu maakte ik een chocoladetaart met avocado. Avocado’s bevatten verschillende vitamines, mineralen en gezonde (omega 9) vetten. Goed om te weten is dat avocado’s ook vitamine D bevatten. In de winter kunnen we wel wat extra van deze vitamines gebruiken want de grootst leverancier van vitamine D is de zon en die zien we nu maar weinig. Verder bevat deze taart nog meer gezonde ingrediënten als noten, dadels en cacao. Het fijne van deze taart is ook dat je er niet eens een oven voor nodig hebt (en dat hij heel lekker is).

Ingrediënten voor chocoladetaart met avocado:

Voor de bodem:

  • 100 gram gemengde, ongebrande en ongezouten noten
  • 5 dadels, ontpit
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl vanillepoeder
  • snuf zout
  • 1 el cacao

Voor de topping:

  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 banaan*
  • 5 el cacao
  • 1 tl vanillepoeder
  • 3 dadels
  • 3 el rijststroop (of ander zoetmiddel)
  • optioneel handje granaatappelpitjes

avocadotaart-twee-bordjes

Bereiding van de chocoladetaart met avocado:

Doe eerst alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine (of blender) en maal het tot een fijn kruimelig geheel. Bekleed dan de bodem van een springvorm (doorsneden 18 cm) met bakpapier en vet de rand in met een beetje kokosolie. Stort vervolgens het notenkruim in de springvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem en duw goed aan met de bolle kant van een eetlepel. Zet weg in de koelkast.
Schil de avocado’s en verwijder de pit. Pel de banaan. Snijdt de dadels klein. Doe de avocado, banaan, dadels, cacao, rijststroop en vanillepoeder in de keukenmachine (of blender) en meng tot een egale massa.
Mocht je niet van banaan houden dan kan je ook een extra avocado toevoegen en wat extra dadels.

Haal de taartbodem uit de koelkast en stort de topping erop. Strijk de bovenkant glad met een spatel en laat de taart ongeveer twee uur rusten in de koelkast. Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes.

avocadotaart-puntje

Dit recept ontwikkelde ik voor Rio Rosa Mosqueta

2 Comments

  1. Myrthe schreef:

    Super leuk om te lezen Marjan! Dank je wel!

  2. Marjan Smit schreef:

    Lekker taartje, mousse-achtige vulling. Zelfs mijn kritische partner vond het lekker. Aanrader, ook als comfortfood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.