Vlierbloesemchampagne

Het leven is een feest, je moet alleen zelf je bubbels brouwen! Na vlierbloesemsiroop, vlierbloesempannenkoekjes met vlierbloesemhoning is het nu tijd voor champagne! Vlierbloesemchampagne om precies te zijn. Een feestelijk bloemig drankje. De meeste suiker wordt omgezet tot alcohol, toch blijft het alcoholpercentage maar heel laag, je proeft het nauwelijks.
Een heerlijk drankje voor een tuinfeestje, open de flessen voor de zekerheid buiten 🙂

Ingrediënten voor vlierbloesemchampagne:

  • 15 vlierbloesemschermen
  • 3 liter water
  • 500 gram biologische kristal of rietsuiker
  • 1  biologische citroen
  • 1,5 eetlepel biologische witte wijn azijn

Bereiding van vlierbloesemchampagne:

Doe allereerst 400 ml water in een steelpan en voeg daar de suiker aan toe.
Breng aan de kook terwijl je roert zodat de suiker oplost. Laat het suikerwater afkoelen.

Rits dan de bloemetjes van de schermen met een vork of pluk ze eraf.
Was de citroen en schil deze met een dunschiller. Zorg dat je alleen het gele schilletje eraf haalt. Het wit is namelijk bitter.
Pers vervolgens de citroen uit. Doe het restant water (2,6 liter) in een grote weckpot, voeg daar bloemetjes, citroensap schil, suikerwater en azijn aan toe. Sluit de pot en laat dit mengsel drie dagen staan.

Zet drie dikke glazen flessen met schroefdop of beugelsluiting klaar die zorgvuldig schoongemaakt zijn.
Zeef de inhoud van de weckpot en vul de flessen met de gezeefde vloeistof. Doe ze niet te vol (ik vulde ze tot de flessenhals) omdat er druk gaat ontstaan bestaat het risico dat de flessen ontploffen.
Dat zou zonde zijn… (en het geeft zo’n bende)
Zet de flessen weg op een donkere en koele plek.
Na twee weken ontstaan er bubbels en na drie weken is het tijd om te ploppen!

Proost!

vlierbloesemchampagne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.