Hormonen in balans

Je hebt al van alles geprobeerd, je eet gezond en toch voel je je niet fit, energiek, lukt het je niet om af te vallen, heb je last van eczeem of zit je gewoon niet lekker in je vel. Er zijn tal van hormoon gerelateerde klachten.

Hormonen zijn bij heel veel lichaamsprocessen betrokken, of het nou gaat om het reguleren van de bloedglucosespiegel, de opbouw en het herstel van spieren,  het regelen van de menstruatie cyclus of het bepalen van honger- en verzadiging. En zo zijn er nog meer. Ook bij afvallen- en aankomen spelen hormonen een grote rol.

Homeostase, het evenwicht bewaren in ons lichaam, is de grootste rol van onze hormonen. Dit evenwicht kan door allerlei factoren uit evenwicht zijn.

De meest bekende hormonen zijn:

  • Oestrogeen, testosteron, progresteron (geslachtshormonen)
  • Cortisol, DHEA, Aldosteron (bijnierhormonen)
  • Insuline, adrenaline ( bloedglucosespiegel)
  • Groeihormoon (herstel)

Mijn aanbod:

Hormonen in balans:

Door middel van een uitgebreide anamnese op het gebied van jouw gezondheid, nu en in het verleden, bepalen we welke hormonen uit balans zijn.
We kijken samen naar jouw leefstijl en ik geef je adviezen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning.
Ook is het mogelijk om een EMB test te doen.

Na het intake consult krijg je een persoonlijk verslag met de adviezen op de drie leefgebieden per mail. Na 6 weken bespreken we de voortgang tijdens een consult van een uur.

Investering: 150 euro

Van daaruit kijken we verder wat er eventueel nodig is voor een vervolgtraject.

Investering: op aanvraag

chocolade bliss balls met rauwe cacao
Chocolade blissballs