Verbindingen zoeken doe ik graag. Daarom vind ik het ook fijn om samen te werken met organisaties die aansluiten bij mijn idealen. Want alleen kom je ver maar samen kom je verder. Door individuele trajecten te combineren met het ontwikkelen van recepten, het schrijven van content en het geven van workshops kan ik bezig zijn met natuurvoeding in de breedste zin van het woord. En daar word ik dus heel blij van :).

 

Hofweb

Echt eten en weten waar je eten vandaan komt zijn voor mij belangrijke waarden. Sinds 2020 werk ik met veel plezier samen met Hofweb. Bij Hofweb bestel je je biologische boodschappen heel gemakkelijk online. Je kunt precies zien waar de producten vandaan komen en welke boer de groenten teelt die jij hebt besteld. Maandelijks ontwikkel ik recepten aan de hand van een thema, hierover schijf ik ook een inhoudelijk blog. Lekker en gezond gaan zo hand in hand. Inmiddels staan er al meer dan 60 recepten van mijn hand op de site van Hofweb. Een overzicht van de recepten vind je hier.

Velt

De afkorting Velt staat voor Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren. Sinds 2021 ben ik docent voeding en geef ik workshops namens Velt. Voeding is namelijk zoveel meer dan eten alleen. Er is een directe link met de bodem waarin onze gewassen groeien en onze eigen darmflora die ik ook wel het ´tuintje in onze buik´ noem.

Ecologisch gaat verder dan enkel biologisch of biologisch dynamische voeding. Het gaat ook over het tegengaan van verspilling, duurzaam koken, eten uit het seizoen, je lokaal verbinden en het samenwerken met de natuur. Op de site van Velt staan inmiddels ook al heel wat recepten van mijn hand, deze vind je hier.

MMV

Als ervaringsdeskundige weet ik dat voeding een grote rol kan spelen in ziekte en gezondheid. Vandaar dat ik als voedingsdeskundige en kookdocent ben verbonden aan de MMV (Moerman Vereniging). Individueel of in kleine groepen leer ik mensen koken met de hedendaagse principes van het Moerman of NTTT dieet, aangepast op de wensen van de deelnemers. Gaat het om preventie, herstel of ziekte? Neem gerust contact met me op voor meer informatie: myrthe@simplifyyourlife.nl


Vanaf januari 2024 verzorg ik samen met Eveline Stuffers het wekelijkse telefonische spreekuur van MMV voor leden van de vereniging. Vragen over het Moermandieet of het NTTT dieet kunnen dan gesteld worden van 10.00-12.00. Bel met 0657574461 en houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand.

In juni en november zullen er weer leefstijlweken georganiseerd worden. Meer info volgt.