Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Welkom! 

Ik zal iets meer over mezelf vertellen. Mijn naam is Myrthe Johansen, ik ben 49 jaar, getrouwd met Jerry en moeder van Lars en Laila. In 2013 werd ik ziek, voor de derde keer kreeg ik de diagnose ‘kanker’. Dat was het moment om de balans op te maken.

Na jarenlang als leidinggevende en coach in het onderwijs te hebben gewerkt ging het roer om. Ik wilde weer gezond worden. Dus ging ik op onderzoek, las alles wat er te vinden was over een gezonde lifestyle, ging naar lezingen en probeerde van alles uit.

Ik vormde een mening en visie, kwam uit bij natuurvoeding en werd gezonder. Zo veel gezonder dat mijn hart zich herstelde van bestraling- en/of chemoschade en ik geen pillen meer hoef te slikken. En ook de medicatie die ik gebruikte vanwege astma heb ik niet meer nodig.

Ons lijf is ongelooflijk knap en heeft een enorm zelf herstellend vermogen. Dat vind ik fascinerend. Hoe meer ik ontdek, hoe meer respect ik krijg voor het menselijk lichaam. Het maakt dat ik altijd wil blijven leren.

Inmiddels ben ik in het bezit van de HBO diploma’s natuurvoedingsadviseur en hormooncoach.
Verder heb ik diverse verdiepingsmodules gevolgd op het gebied van darmfora, gedragsverandering, afvallen, positieve psychologie, suppletie, geneeskrachtige kruiden en de overgang. Ook ben ik bevoegd om te werken met de EMB test. Sinds 2021 ben ik docent voeding bij Velt (Vereniging ecologisch leven en tuinieren) en sinds 2022 ben ik kookdocent voor de MMV (Moerman vereniging, natuurlijk tegen kanker).
En misschien kent me wel van de recepten en blogs die ik schrijf voor Hofweb.

Simplify your life

Het leven is niet altijd makkelijk maar heel vaak gaat het juist om de eenvoud vandaar ‘Simplify Your Life’. Bij voeding is het net zo. Variatie, gezond verstand, puur, onbewerkt, uit de natuur en vooral luisteren naar je lijf zijn mijn principes bij het ontwikkelen van recepten en bereiden van eten. 

Voeden

Mensen worden steeds ouder maar tegelijkertijd steeds ongezonder. De cijfers zijn zorgwekkend (meer dan de helft van de Nederlanders is te zwaar, 1 op de 3 mensen krijgt kanker en er komen iedere week 1.000 mensen bij die de diagnose diabetes krijgen).

Ik geloof dat je met voeding, beweging en mindset een heel groot verschil kunt maken. Voeden in de breedste zin van het woord. Daar ben ik zelf het levende bewijs van. Maar ook bij de mensen waar ik mee werk en heb gewerkt zijn de resultaten prachtig. Meer energie, minder medicijnen, verlies van gewicht en verbeterde bloedwaardes. Dat gun ik iedereen!

Mijn missie is dan ook om jou en de wereld om ons heen gezonder en gelukkiger te maken. Ik kom graag in contact met je om samen uit te vinden wat voor jou werkt. We zijn namelijk allemaal anders en uniek.  

Er valt nog een wereld te winnen als het gaat om gezondheid, geluk en gezonde voeding, daar draag ik graag aan bij!

Liefs Myrthe

P.S. Ik sta altijd open voor feedback of vragen dus neem gerust contact met me op.
Wil je nog meer over mij weten? Onder interviews lees je meer.
Ik ben ook te vinden op social media, leuk als je me daar volgt!

En je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor mijn nieuwsbrief.