Waar linzen vroeger nogal een ‘geitenwollensokken” imago hadden, tegenwoordig zijn ze weer helemaal hip. En terecht, er zijn veel verschillende soorten linzen en stuk voor stuk zijn ze gezond en voedzaam.
Het zijn peulvruchten die rijk zijn aan ijzer, vezels en eiwitten.
Je kunt van linzen onder andere heerlijke soep maken waarmee je eindeloos kunt variëren.
Je hebt vaak maar een paar ingrediënten nodig om een heerlijk soepje te kunnen maken.
Doordat ik in dit recept gebruik maak van kokosmelk, rode peper en Thaise kruiden noem ik het linzensoep met een Thaise twist.
Snipper de ui en snijd de knoflook ik plakjes. Verwarm wat kokosolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine stukjes maar bewaar ook wat ter garnering.
Voeg de fijngesneden rode peper toe als de ui een beetje glazig begint te worden.
Schil de (zoete) aardappel en snijd deze in blokjes, voeg dan toe aan het ui, knoflook en pepermengsel.
Voeg de groentebouillon en de linzen toe.
Laat in ongeveer 15 minuten de linzen en aardappel goed gaar koken.
Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer.
Voeg het citroensap en de kokosmelk toe.
Voeg er Thaise kruiden naar smaak aan toe.
Doe er vervolgens de bevroren tuinerwtjes bij.
Warm het geheel nog even goed door.
Het is lekker als de tuinerwten niet te gaar worden maar een beetje knapperig blijven.
Maak op smaak en garneer met wat rode peper.