Zomerse wortelsoep

Heb je zin in een frisse zoete soep met een zomerse uitstraling?
Dan is dit recept voor zomerse wortelsoep perfect!
Je kunt de soep zowel warm als koud eten, (lekker op een warme zomerdag).

Deze soep is ook nog eens ‘beautyfood’. Wortel bevat bèt acaroteen. Deze antioxidanten versterken je huid en hebben een helend effect. De vitamine A in wortel zorgt juist voor je ‘binnenhuid’. En het mineraal silicium in wortels vertraagd het verouderingsproces van je huid. Avocado is ook zo’n ‘beauty’. Deze bevat goede vetten, vezels en vitamine E, een oppepper voor je huid. Gember bevat ook antioxidanten die helpen bij de elasticiteit van je huid en gember bevorderd de doorbloeding. Kortom een beauty van een soepje.

Ingrediënten voor de zomerse wortelsoep 6/8 personen:

  • 1 kilo winterwortel
  • 1,5 ui
  • 5 cm verse gember
  • 2 sinaasappels
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 el kokosolie
  • Zout en peper
  • 1 avocado
  • granaatappelpitjes
  • wat blaadjes koriander
  • een halve rode peper

Bereiding van de zomerse wortelsoep:

Pel de ui en snipper deze.
Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
Schil de verse gemberwortel en snijd deze heel fijn.
Snijd de winterpeen in plakjes en voeg deze samen met de gember toe een de ui.
Bak het geheel een paar minuten.
Pers de twee sinaasappels uit en giet het sap samen met de bouillon bij de wortels,gember en ui.
Laat het geheel ongeveer dertig minuten zachtjes koken totdat de wortel gaar is.
Als de wortel zacht is maak je er met behulp van een staafmixer een gladde soep van.
Mocht de soep wat te dik zijn doe er dan wat water bij.
Maak op smaak met zout en peper.

Doe de soep in een kom en garneer deze met wat blokjes avocado en een lepel granaatappelpitjes en eventueel wat verse koriander.

koude wortelsoep met avocado

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.