Tagliatelle met wortel, citroen en geitenkaas

Pasta is lekker veelzijdig en met twee kinderen die minimaal drie keer in de week sporten staat er dan ook regelmatig pasta op het menu. Zonder vlees omdat vlees moeilijk te verteren is en dus in de weg kan zitten tijdens het bewegen. Meestal eten we volkorenpasta maar deze keer gebruikte ik een keer verse biologische tagliatelle.  Deze is razendsnel klaar. En dat was in dit geval gewoon makkelijk maar een volgende keer zou ik toch weer voor de volkoren variant gaan. Voedzamer en meer vezels. Tagliatelle met wortel, citroen en geitenkaas is een fris gerecht.Lekker in de combinatie met een groene salade.In al mijn gerechten gebruik ik zoveel mogelijk biologische producten. Als je rasp van een citrusvrucht gebruikt zorg er dan in ieder geval voor dat deze biologisch is.Gangbare citrusvruchten bevatten veel chemische middelen.

Ingrediënten voor tagliatelle met wortel, citroen en geitenkaas:

  • 500 gram pasta (in dit geval verse biologische tagliatelle)
  • 500 gram regenboogpeen (je kunt ook alleen winterpeen gebruiken)
  • 1 citroen
  • flinke scheut olijfolie
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • flinke hand peterselie, koriander of basilicum (net waar je van houdt)
  • snuf zeezout
  • gemalen peper naar smaak

Bereiding:

Schaaf met een dunschiller in de lengte zoveel mogelijk dunne slierten van de penen. Zorg dat je ongeveer 400 gram ‘wortellinten’ hebt om te verwerken. De overgebleven restjes verwerk je morgen ergens in of eet je lekker rauw op :). Rasp de schil van de citroen (alleen het gele gedeelte). Halveer de vrucht en pers een helft uit.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en voeg de citroenrasp toe. Haal de pan van het vuur en zet even weg.

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een beetje zout. Kook de peen de laatste twee minuten mee. Giet af en doe terug in de pan. Vang een klein beetje van het kookvocht op tijdens het afgieten (paar eetlepels)
Zet de pan met citroenrasp en olie weer op het vuur en voeg er de paar eetlepels kookvocht aan toe. Meng dat met de citroensap en zout en peper. Voeg dit mengsel toe aan de pasta en schep voorzichtig om. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met groene kruiden naar keuze en de geitenkaas.
Lekker met een frisse salade van bijvoorbeeld rucola.

tagliatelle met wortel en geitenkaas

1 Comment

  1. Anne van den Ham schreef:

    Lijkt me heerlijk! Ga het een keer maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.