Glutenvrije rabarber-appelmuffins

Glutenvrije rabarber-appelmuffins

Het is een tijdje geleden dat ik een recept plaatste op de site. Niet dat ik niets maak maar het komt er niet van. Op de site van Hofweb gaat het trouwens wel gewoon door. Daar staan inmiddels zo´n honderd recepten van mijn hand. Maar nu ontstond er ruimte om te fotograferen voordat iets op was :). We zijn namelijk weer in Zweden en kregen een paar stengels rabarber van onze oom en tante. Daar werden glutenvrije rabarber-appelmuffins van gemaakt. Erg geslaagd vind ik zelf (en manlief ook). Tijd om weer een recept te delen!

De muffins zijn lichtzoet maar mocht je zoet gewend zijn dan kan de smaak misschien een beetje tegenvallen. Maak het dan wat zoeter door bijvoorbeeld een banaan (je kunt ook dit bananenbrood bakken) toe te voegen, wat stukjes gedroogd fruit toe te voegen of gewoon wat extra honing/ahornsiroop. Nu combineerde ik rabarber met appel, met aardbei is ook lekker of wat dacht je van sinaasappel?

Glutenvrije rabarber-appelmuffins (6 stuks)
Ingrediënten:

  • 150 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 150 gram rabarber
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 100 gram appelmoes
  • 1 flinke tl kardemon
  • snufje zout
  • 1 lepel honing/ahornsiroop (of meer als je van zoet houdt)
  • tl bakingsoda en een scheutje citroensap

Rabarber-appelmuffins
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)

Snijd de rabarber in kleine stukjes. Schil de appel en snijd deze ook in blokjes.
Meng havermeel met amandelmeel, kardemon, snufje zout en bakingsoda.
Klopt de eieren luchtig en voeg die samen met de appelmoes en honing aan het meelmengsel.
Meng goed door en voeg vervolgens de appel en rabarber toe. Spatel de blokjes er doorheen en voeg een scheutje citroensap toe.

Bekleed een muffinvorm met vormpjes en verdeel het beslag gelijk over de vormpjes.

Bak de muffins in 20 minuten goudbruin en gaar.

Njut av det (geniet ervan)!

Glutenvrije rabarber-appelmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.