Het is een tijdje geleden dat ik een recept plaatste op de site. Niet dat ik niets maak maar het komt er niet van. Op de site van Hofweb gaat het trouwens wel gewoon door. Daar staan inmiddels zo´n honderd recepten van mijn hand. Maar nu ontstond er ruimte om te fotograferen voordat iets op was :). We zijn namelijk weer in Zweden en kregen een paar stengels rabarber van onze oom en tante. Daar werden glutenvrije rabarber-appelmuffins van gemaakt. Erg geslaagd vind ik zelf (en manlief ook). Tijd om weer een recept te delen!
De muffins zijn lichtzoet maar mocht je zoet gewend zijn dan kan de smaak misschien een beetje tegenvallen. Maak het dan wat zoeter door bijvoorbeeld een banaan (je kunt ook dit bananenbrood bakken) toe te voegen, wat stukjes gedroogd fruit toe te voegen of gewoon wat extra honing/ahornsiroop. Nu combineerde ik rabarber met appel, met aardbei is ook lekker of wat dacht je van sinaasappel?
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)
Snijd de rabarber in kleine stukjes. Schil de appel en snijd deze ook in blokjes.
Meng havermeel met amandelmeel, kardemon, snufje zout en bakingsoda.
Klopt de eieren luchtig en voeg die samen met de appelmoes en honing aan het meelmengsel.
Meng goed door en voeg vervolgens de appel en rabarber toe. Spatel de blokjes er doorheen en voeg een scheutje citroensap toe.
Bekleed een muffinvorm met vormpjes en verdeel het beslag gelijk over de vormpjes.
Bak de muffins in 20 minuten goudbruin en gaar.
Njut av det (geniet ervan)!