Nationale Pannenkoekendag !

Paleoproof

Wauw, wat heb ik al veel berichten over pannenkoeken voorbij zien komen op deze Nationale Pannenkoekendag dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. Van de week heb ik een zakje kokosmeel gekocht en daar heb ik op deze speciale dag gezonde pannenkoekjes van gebakken.  Voor de liefhebbers van Paleo ook nog eens helemaal geschikt. Kokosmeel is gluten vrij en rijk aan proteïne. Wij eten ze vandaag als toetje maar het zijn ook heerlijke ontbijt pannenkoekjes.

Ingrediënten:

  • 35 gram kokosmeel
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 60 ml kokosmelk
  • 20 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • 20 gram honing
  • snuf kaneel
  • roomboter of kokosolie om in te bakken
  • Als je er warm fruit bij wilt serveren gebruik dan bijvoorbeeld sinaasappel en  banaan

Bereiden:

Alle ingrediënten goed door elkaar mixen, het blijft een dikkig papje. Verhit wat roomboter of kokosolie in de pan en schep een flinke eetlepel beslag in de koekenpan. Je bakt kleine pannenkoekjes dus er passen er meerderen in de pan. Bak ze op  matig vuur, ze kunnen anders snel aanbranden. Als de bovenkant “droog” is keer je ze om. Dit is wel een uitdaging want ze breken makkelijk. Als je de pannenkoekjes met warm fruit wilt serveren ga je ondertussen de sinaasappel schillen en in partjes verdelen. Een banaan pellen en in plakjes snijden. In een klein pannetje een klein beetje honing verwarmen op laag vuur samen met de sinaasappelpartjes en de plakjes banaan. Het warme fruit serveren bij de pannenkoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.