Kwark is lekker om zo te eten maar je kunt het ook gebruiken om mee te bakken. Dit kwarkbrood zit qua smaak een beetje tussen cake en brood in. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt en ook qua vulling variëren. Ik koos voor appel, krenten en noten, een beetje uit de losse hand zodat ik het gewicht niet in het recept kon vermelden. Geef lekker je eigen twist aan dit voedzame ontbijt of tussendoortje.
*Je kunt de bakingsoda vervangen door 2 theelepels bakpoeder, je kunt dan ook het citroensap weglaten.
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
Doe de havermout in een kom en maal het met een staafmixer fijn tot meel.
Voeg daar de boekweitmeel, bakingsoda, kaneel en de snuf zout aan toe.
Mix in een andere kom de banaan, kwark en het ei.
Voeg vervolgens de honing en een scheutje citroensap toe.
Schil de appel en snijd deze in klein stukjes.
Hak de noten grof.
Meng het droge meelmengsel met het kwarkmengsel.
Voeg de krenten, noten en appel toe aan het beslag en roer door elkaar.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en stort het beslag in de cakevorm.
Bestrooi eventueel met amandelsnippers.
Bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar
(als de bovenkant te donker wordt de oven iets lager zetten of de bovenkant afdekken met folie).