Champignontapenade

Tapenade wordt van oorsprong bereid uit olijven en kappertjes. Dit is een variant gemaakt van piepklein gehakte champignons. Een heerlijk smeerseltje voor op een stokbroodje of toastje. De voedingswaarde van champignons zijn bijzonder hoog. De champignon bevat talrijke B-vitamines en mineralen. Ze zijn goed voor je immuunsysteem, bevatten antioxidanten en werken ontstekingsremmend.

Ingrediënten voor champignontapenade:

  • 125 gram witte champignons
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel roomboter
  • klein handje verse peterselie
  • klein takje tijm
  • zout en vers gemalen peper

Bereiding van de champignontapenade:

Pel de sjalot en knoflook en snipper deze fijn.
Verwarm de roomboter in een koekenpan.
Fruit de sjalot en knoflook glazig.
Hak de champignons heel fijn en voeg ze toe.
Rist de blaadjes van het takje tijm en voeg deze ook toe.
Bak het geheel op laag vuur ongeveer een minuut of tien.
Laat het vocht wat vrij komt van de champignons verdampen.
Hak de peterselie fijn.
Maak de champignontapenade op smaak met zout en peper en voeg de peterselie toe.
Warm nog even door en laat dan afkoelen.
Lauwwarm ook heel lekker!

 

Champignontapenade

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.