Quinoa (kie-no-a) is een supergezond zaadje die een mooie basis vormt voor salades.
Door de neutrale smaak en de fijne structuur laat hij zich prima combineren met allerlei soorten klein gesneden groenten. En wat fijn is dat je het warm, lauw warm of koud kunt eten.
Ik maakte er deze mooie simpele salade met jonge bietjes mee, super gezond!
Volop plantaardige eiwitten,mineralen, vitamines en smaak.
Lekker als lunch of als bijgerecht.
Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
Rasp de schil van de citroen (alleen het geel) en pers de citroen uit.
Voor de sap, rasp, olie en peper toe aan de bietjes en meng goed door.
Hak de peterselie en de bieslook en meng deze erdoor.
Laat dit ongeveer een half uurtje staan.
Kook de quinoa tien minuten in water met een snufje zout.
Meng dan de nog warme quinoa met de gemarineerde bietjes.
Maak op smaak met zout en peper.
Voor mijn verjaardag kreeg ik een rode venkel, deze heeft loof die naar anijs smaakt, net als gewone venkel. Het dunne blad ziet er prachtig uit op salades. Ik voegde dus ook wat toe aan deze salade voor net een spannend zoet accentje, maar zonder venkelloof is het ook een lekkere salade. Je kunt hem nog verder aankleden door er geitenkaas over te kruimelen, rucola toe te voegen of te bestrooien met pitten en zaden.