Vlierbloesem amandelkoekjes

Het vlierbloesemseizoen loopt ten einde. Afgelopen weekend ging ik nog even plukken maar de meeste bloemetjes zijn verdwenen. Het eerste begin van de bessen is al te zien, die zijn vanaf september/oktober te plukken. Maar zo ver is het nog niet, eerst genieten we nog van de bloesem zolang het kan.

Deze vlierbloesem amandelkoekjes of amandelkoekjes met vlierbloesem zijn echt te lekker!
Als ik iets nieuws uitprobeer doe ik dat het liefst in kleine hoeveelheden want niet alles lukt in een keer. Deze koekjes pakte heel goed uit, hiervan had eigenlijk iedereen gewild dat ik er veel meer van had gemaakt, ze waren dan ook op voordat ik het wist. Helaas zijn ze niet vrij van suiker maar wel van gluten.

Ingrediënten voor 6 vlierbloesem amandelkoekjes:

  • 25 gram amandelmeel
  • 25 gram amandelsnippers
  • 10 gram ruwe rietsuiker
  • 10 gram zachte boter
  • 1 eitje (klein)
  • eetlepel vlierbloesemsiroop (of een eetlepel water)
  • 2 eetlepels vlierbloesem (1 groot scherm)
  • theelepel vanillepoeder
  • snufje zout

Bereiding van de vlierbloesem amandelkoekjes:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)

Doe de amandelmeel, suiker, vanillepoeder, zout, siroop,boter en het ei in een kom en meng het met een kleine garde goed door elkaar. Rits de bloesem van het scherm en voeg deze toe samen met de amandelsnippers. Roer voorzichtig door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep hier met een eetlepel zes bergjes beslag op.
Druk je een beetje plat met de lepel.

Zet de koekjes in de oven en bak ze in 15 minuten goudbruin.
Laat ze even afkoelen en eet ze dan direct op. De randen zijn knapperig, de binnenkant zacht.
Echt super lekker… Laat je het weten als je ze ook gemaakt hebt?

Vlierbloesemamandelkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.