Tiramivlier (Tiramisu met vlierbloesem)

Oké, dit is niet het meest verantwoorde recept wat er op mijn website staat maar het is wel heel erg lekker!
Dochterlief maakte het als weekendtoet. Het is echt een feestdessert deze Tiramivlier. Met een knipoog naar de Italiaanse Tiramisu. Dit recept bevat geen alcohol, geen rauwe eieren, geen koffie en geen cacao maar wel mascarpone, lange vingers en natuurlijk vlierbloesem!
Het is tevens het laatste recept met vlierbloesem dit jaar maar ik heb nu alweer ideeën genoeg voor volgende jaar; cupcakes met vlierbloesem, cheesecake met vlierbloesem en wat dacht je van vlierbloesemgelei?

Ingrediënten voor Tiramivlier (Tiramisu met vlierbloesem) voor 6 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • pak biologische lange vingers (eventueel de speltvariant)
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram mascarpone
  • 1 glas vlierbloesemlimonade
  • tl vanillepoeder
  • beetje honing(optioneel)
  • Flink wat vlierbloesem ter decoratie

Bereiding van de Tiramivlier (Tiramisu met vlierbloesem):

Was allereerst de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes.
Snijd hiervan 250 gram doormidden en mix deze met de blender tot aardbeiensaus, voeg er een beetje vanillepoeder aan toe en roer goed door.
Week vervolgens de lange vingers in de vlierbloesemlimonade.
Mix dan met een mixer de yoghurt en mascarpone door elkaar, voeg aan dit mengsel een klein beetje honing toe (naar smaak).

 

Dan begint het opbouwen van de ’tiramisu’.
Leg op de bodem van een glazen schaal een laagje geweekte lange vingers. Lepel hier een laagje van de yoghurtmascarpone overheen.
Giet dan de aardbeiensaus overheen.
Leg vervolgens de overgebleven lange vingers op de aardbeiensaus en dek het geheel af met nog een laag yoghurtmascarpone.
Zet de schaal, afgedekt met vershoudfolie voor ongeveer twee uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd dan de overige aardbeien in dunne plakjes.
Rits vlierbloesem van de schermen met een vork.
Verdeel de plakjes aardbei over de yoghurtmascarpone en bestrooi met de bloemetjes.

Klaar is je Tiramivlier!

Tiramivlier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.