Het is weer gelukt om groente in zoet gebak te verwerken! Deze keer maakte ik een taartje met boterbonen, dit zijn hele grote roomwitte bonen. Ze zijn verkrijgbaar in pot, blik en gedroogd. Ik heb al eerder geschreven over de gezondheidsvoordelen van bonen, ze bevatten vezels, proteïne, foliumzuur, zink, ijzer en magnesium maar ondanks dat, zijn bonen nog altijd behoorlijk ‘ondergewaardeerd’. Door ze te verwerken in deze bonencake met citroen herken je ze niet meer terug maar heb je wel de gezondheidsvoordelen te pakken, mooi meegenomen als je eigenlijk niet zo van bonen houdt maar wel van taartjes! Zoonlief liet op school een aantal van zijn vrienden proeven en vertelde er in eerste instantie niet bij dat het ‘bonencake’ was. Het werd met smaak gegeten. De verbazing was groot toen hij vertelde wat het hoofdingredient was.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Rasp de schil van de citroen.
Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af, laat ze vervolgens uitlekken.
Doe de bonen in een keukenmachine (met een staafmixer kan ook) en voeg honing of ahornsiroop toe.
Meng het geheel door elkaar en voeg dan de eieren toe. Meng het geheel luchtig.
Voeg dan het amandelmeel, zout, vanillepoeder, citroensap en de arrowroot toe en meng het nog kort door elkaar. Als laatste voeg je de bakingsoda en citroenrasp toe. Meng het geheel door elkaar.
Vet de springvorm in met wat kokosolie en stort het beslag in de vorm.
Bestrooi de taart met het maanzaad.
Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Afgekoeld het lekkerst!
*Arrowroot is een bindmiddel dat wordt gemaakt van pijlwortel.
1 Comment
Super leuk ga ik zeker proberen!