Er wordt beter weer verwacht en daarbij is de voorspelling ook dat het warmer wordt! Zomerweer, daar zaten we op te wachten, ik in ieder geval wel. Dan is er ook mooi de gelegenheid om vast wat ijsjes te maken die kunnen dienen als verkoeling bij tropische temperaturen. Ik ben gek op eetbare bloemen. In mijn tuin vind je dan ook Oost-Indische kers, komkommerkruid, lavendel, rozen, goudsbloemen, viooltjes en madeliefjes. Deze bloemen zijn niet alleen lekker maar ook vooral echte blikvangers in deze waterijsjes.
Als basis voor je bloemenijsjes neem je limonade. Ik maakte ze met vlierbloesemsiroop maar je kunt er natuurlijk elke siroop voor gebruiken die je wilt. Hoe lichter de kleur van de siroop, hoe beter de bloemen uitkomen.
Verdeel wat eetbare bloemen over de ijslolly vormpjes. Giet er dan voorzichtig limonade bij.
De hoeveelheid limonade is afhankelijke van de hoeveelheid en grootte van je ijsvormpjes.
Zorg ervoor dat je grotere bloemen ‘klem’ zet in de vorm zodat niet alle bloemen gaan drijven.
Zet de vormpjes voorzichtig in de vriezer en laat ze in een paar uur bevriezen.
Enjoy je prachtige verfrissende bloemenijsjes!