Soms heb je van die salades die er zo mooi uitzien… Dat vind ik van deze courgettesalade zeker. Het is ook een hele spannende salade door alle verschillende smaakjes. De courgettes voor deze salade komen uit eigen moestuin. Ik verwacht, gezien het aantal bloemen, nog heel wat courgettes dus zullen er de komende tijd vast nog heel wat recepten met courgette in de hoofdrol volgen. Door de neutrale smaak van de courgette zijn ze heel veelzijdig dus vervelen ze gelukkig ook niet snel.
Bereiding van de courgettesalade met kikkererwten en avocado:
Rasp de schil van de citroen en houdt deze apart.
Snijd de courgette in de lengte in vieren. Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne slierten van. Leg deze op een schaal/bord. Besprenkel hier wat citroensap overheen. Doe de kikkererwten in een bakje en bestrooi die met de paprikapoeder, schud ze door elkaar zodat ze mooi rood/oranje worden. Voeg ook hier een paar druppels citroensap aan toe.
Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, dille en het restant citroensap. Pers hier een teentje knoflook boven uit en maak op smaak met zout en peper.
Schil de avocado en snijd deze in partjes. Drapeer de avocado over de courgetteslierten. Strooi de kikkererwten erover. Snijd het lenteuitje in schuine ringen. Verkruimel de feta.
Bestrooi de salade met de feta en de lenteui. Sprenkel de dressing erover.
Maak de salade af met de citroenrasp en eventueel wat verse dille/venkel en wat fijn gesneden munt.
Eet smakelijk!