Het is bramentijd. Hier in de polder zijn er heel veel struiken te vinden die op het ogenblik vol hangen met van die super gezonde vruchtjes. Bramen bevatten verschillende antioxidanten zoals polyfenolen, vitamine A,C en E. Bramen zijn erg goed voor je huid. Ze beschermen tegen UV-straling, vernieuwen huidcellen en verminderen de kans op rimpels. Alle redenen om ze wild te plukken als je ze tegenkomt (of een bakje te kopen in de winkel maar dat is toch net iets minder leuk). Ik maak regelmatig muffins ’s morgens als ontbijt. Direct uit bed verwarm ik dan de oven voor en mix een makkelijk beslag. Deze keer met bramen dus makkelijke ontbijtmuffins met bramen. Als ik dan na het douchen en aankleden beneden kom zijn ze klaar. Even afkoelen en dan lauwwarm eten, of je neemt ze mee als een ontbijtje voor onderweg. Ik bak er altijd maar zes tegelijk omdat ze eigenlijk de dag zelf het lekkerste zijn, daarna gekoeld bewaren vanwege het verse fruit wat erin verwerkt zit.
Verwarm de oven voor 175 graden (hetelucht).
Zet zes papieren bakvormpjes klaar in een muffinvorm.
Doe de havermout, gebroken banaan, melk, lijnzaad en het ei in een kom.
Mix met een mixer goed door elkaar.
Voeg dan de kokosolie en het bakpoeder toe (en optioneel de kaneel/honing).
Mix nog even kort door. Voeg de bramen toe en schep nog even voorzichtig door.
Verdeel het beslag over de muffinvorm.
Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar.
Enjoy!
(ik had nog een beetje sinaasappelrasp over dat ik aan de muffins heb toegevoegd mocht je je afvragen wat de oranje sliertjes zijn op de foto ;))