Italiaanse aubergine taartjes (variatie op melanzane)

Een typisch Italiaanse gerecht is melanzane, een ovenschotel bestaande uit aubergine, tomaten en kaas.
Deze Italiaanse aubergine taartjes zijn daar een variatie op. Ze zien er mooi uit, zijn lekker als bijgerecht en ook nog eens makkelijk om te maken. Je kunt ze goed van te voren maken en op het laatst opwarmen in de oven. Zowel heet, lauw als koud is dit een lekker hapje.

Ingrediënten voor de Italiaanse aubergine taartjes ( ongeveer 6 stuks) :

  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozarella
  • 1 teentje knoflook*
  • wat gedroogde oregano
  • paar blaadjes verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding van de Italiaanse aubergine taartjes:

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een centimeter dikte.
Bestrooi de plakken met wat zout en leg ze even opzij.
Snijd ondertussen de mozzarella en de tomaten ook in plakken.

Pel het teentje knoflook en snijd deze heel fijn (of pers deze met behulp van een knoflookpers).
Doe de knoflook samen met een paar eetlepels olie in een schaaltje.

Dep de plakken aubergine, doordat je ze zout voor de bereiding laten ze wat vocht los, dit komt de smaak te goede en hierdoor laat de aubergine niet meer zoveel vocht los tijdens de bereiding in de oven. Bestrijk de plakken aubergine in met de knoflookolie.
Bak de aubergine in een koekenpan totdat ze gaar en lichtbruin zijn.

Vervolgens bouw je de taartjes op.
Start met een plak aubergine leg hier de tomaat op en daarna de mozzarella, herhaal deze volgorde en bestrooi dan de bovenste plak mozzarella met wat gedroogde oregano. Doe dit totdat de ingrediënten op zijn. Je hebt nu waarschijnlijk zo’n zes of zeven taartjes. Leg de taartjes in een ovenschaal en zet ze voor een paar minuten in de oven zodat de tomaat wat zachter wordt en de mozzarella begint te smelten.
Maal er wat verse zwarte peper over en garneer met een blaadje verse basilicum.

Mocht je meer taartjes willen maken verdubbel je het recept.

italiaanse-aubergine-taartje

*Je kunt uiteraard de knoflook ook weglaten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.