Eiwitten en fruit zijn een goede combinatie. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat de suikers in fruit minder snel worden opgenomen en grote schommelingen in je bloedsuiker worden voorkomen. Bananenomelet is zo’n combinatie van fruit en eiwit. Super simpel en zo klaar. Je kunt wat betreft de topping en vulling variëren. Denk aan warme peer of appel met een beetje kaneel en gember in de winter of juist met mango, meloen of blauwe bessen in de zomer. Bestrooien met pompoen- zonnebloempitten en/of wat ongebrande noten. Voor de zoetekauw afmaken met een theelepel koud geslingerde honing.
Een heerlijk ontbijt.
Voor de omelet:
Topping/vulling:
Klop allereerst de eieren heel luchtig op. Hoe luchtiger, hoe schuimiger de omelet. Voeg een snufje zout en vanillepoeder toe. Prak dan de banaan met een vork of staafmixer. Hoe fijner de banaan, hoe makkelijker de omelet bakt. Voeg vervolgens alles bij elkaar.
Schil het fruit en snijd in stukken. Mocht je appel of peer gebruiken kun je dit ook nog even doorwarmen voor een extra verwarmend effect (en het wordt ook nog wat lichter verteerbaar).
Verwarm een grote koekenpan en laat een flinke theelepel kokosolie smelten.
Giet het beslag in de koekenpan en bak de omelet goudbruin om matig vuur. Keer om en bak nog even.
Laat de bananenomelet op een bord glijden. Leg op een helft het fruit en vouw dicht.
Bestrooi met pitten/noten en druppel er eventueel nog wat honing overheen.
Geniet van je ontbijt!
1 Comment
ga ik binnenkort eens proberen, dankjewel Myrthe! 🙂