Twee weken geleden kocht ik een t-shirt met daarop het opschrift ‘Tokyo”, het is namelijk zo dat onze vrienden zijn verhuisd naar deze intrigerende stad en dat ik daar dolgraag op bezoek zou willen. Dromen zijn er om gerealiseerd te worden maar voordat het plan gerealiseerd wordt maak ik het eerst visueel :). Japanners zijn ook visueel ingesteld, ze proberen van ieder gerecht een klein kunstwerkje te maken.
Er is een gezegde dat de Chinees met de tong eet en de Japanner met de ogen.
Alles waar je aandacht aan besteedt groeit. Ik zie nu overal ‘Japanse tekens’. Ik denk maar zo dat we dit jaar gaan afreizen naar het land van de rijzende zon.
Dit recept van ‘Ramen’, Japanse noodlesoep neemt je alvast een beetje mee.
Schil allereerst de gember en snijd deze in plakjes. Pel dan de knoflook en snijd in plakjes. Haal de pitjes uit de rode peper en snijd een halve peper in stukjes. Voeg dit alles bij de bouillon en laat dit op laag vuur trekken voor ongeveer 20* minuten. Houd de bouillon heet maar laat het liever niet koken.
Kook vervolgens de noodles volgens de verpakking, spoel af en zet weg.
Ondertussen kun je de eieren in ongeveer 5 minuten koken totdat ze hard zijn. Pel ze en snijd ze dan door midden.
Zeef na 20 minuten de bouillon en voeg daar de peultjes, champignons en prei aan toe. Kook voor 2 minuten. Spoel de noodles en taugé af met heet water en verdeel over vier kommen. Giet er de soep over en verdeel de groenten over de kommen. Leg op iedere kom een half ei en bestrooi met zwart sesamzaad en eventueel wat gedroogd zeewier. Voor wat extra pit kun je een beetje rode peper toevoegen of wat sojasaus.
Ramen eet je natuurlijk met stokjes.