Dat je thuis komt van het sporten en dat je er dan achterkomt dat puberzoonlief de helft van een bananenbrood naar binnen heeft gewerkt. Blijkbaar vond hij het lekker en daar geef ik hem helemaal gelijk in. Eerder bakte ik al een keer een quinoa-chocoladebrood/cake, toe gebruikte ik rauwe quinoa en vermaalde ik dat deels tot meel. Deze keer gebruikte ik quinoameel, de structuur van dit brood is daarom veel ‘cake-achtiger’. Voor de pompoentaart had ik wat extra eierdooiers nodig en ik had dus nog eiwitten over. Die verwerkte ik in dit bananenbrood van quinoameel met amandelen (net als het restje kokos en een beetje kokosmelk dat ik nog had staan). Kliekjescake maar dan anders en glutenvrij.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Doe de bananen samen met het hele ei en de dadels in een keukenmachine (een blender of staafmixer kan ook). Meng het tot een glad geheel.
Doe in een andere vetvrije kom de eiwitten en mix het met een handmixer wit en schuimig op totdat het stevig is en je er pieken van kunt vormen.
Doe in een andere kom het quinoameel, amandelmeel, kokos, wijnsteenbakpoeder, de vanillepoeder en een snuf zout, meng dit door elkaar. Giet het bananenmengsel erbij en mix tot een egaal geheel met de handmixer. Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg dit toe aan het bananenmengsel. Spatel vervolgens dit beslag luchtig door de opgeklopte eiwitten. Bekleed een cakeblik met bakpapier en stort het beslag hierin. Bak het bananenbrood van quinoameel in 45 minuten gaar. Kijk af en toe even en zet de oven wat hoger qua temperatuur de laatste minuten als de bovenkant te bleek blijft.