Iedere dag is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Of ontbijten met taart!
Je bakt dit ontbijttaartje van havermout, appel en rozijnen ’s avonds en ’s morgens start de dag met een lekker makkelijk ontbijt. Voor als je eens geen zin hebt om (havermout)pap klaar te maken. Of juist als je eens een dag “ontbijt-to-go” nodig hebt. Appeltaart maar dan anders.
Ik gebruikte voor het taartje een combinatie van havermout en quinoameel.
Je kunt ook kiezen voor een ander soort (glutenvrije-) meelsoort.
En natuurlijk zeer geschikt als tien-uurtje voor in de broodtrommel.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
Klop de eieren met een handmixer schuimig. Voeg dan de havermout en het quinoameel samen met zout, kaneelpoeder en anijs toe en meng goed door elkaar. Schenk er dan een scheutje citroensap bij en voeg de bakingsoda* en een handje rozijnen toe. Mix nog even kort door elkaar.
Bekleed een kleine vorm met bakpapier (dit gaat makkelijk als je het bakpapier een beetje vochtig maakt). Stort dan het beslag in de vorm en bestrooi de bovenkant vervolgens met het handje gemengde noten of wat dunne schijfjes appel en gehakte amandelen.
Bak het taartje in ongeveer een half uur gaar en goudbruin.
*baking soda oftewel zuiveringszout heeft altijd zuur nodig om je baksel te helpen rijzen vandaar de toevoeging van citroensap. Mocht je geen citroensap willen gebruiken dan kun je ook enkel wijnsteen bakpoeder gebruiken.