Sinds ik terug ben uit Japan ben ik volop aan het experimenteren met matcha. Het groene theepoeder boordevol met gezonde bestanddelen. In Japan at ik brood, koekjes, ijs en chocolade waarin de thee verwerkt was. Dat kan ik natuurlijk zelf ook! Eerder maakte ik al een kwarktaart met het magische poeder Deze keer ging ik voor cakejes met matcha. Ik heb zo zo naturel mogelijk gehouden voor een eerste keer.
Rijstmeel vond ik er perfect bij passen om in de Japanse sfeer te blijven.
Uiteindelijk zijn het elegante zachte, lichtzoete en uiteraard groene cakejes geworden.
Perfect voor bij een kopje groene thee!
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Doe de rijstmeel samen met het bakpoeder, de matcha en een snufje zout in een kom. Meng dit goed door elkaar zodat je een lichtgroen meelmengsel krijgt.
Klop het ei los in een andere kom en voeg dan de amandelmelk toe. Je kunt de amandelmelk ook vervangen door rijstmelk als je dat zou willen. Doe dan het meelmengsel bij het melkmengsel. Mix het geheel goed door elkaar terwijl je de kokosolie toevoegt. Doe tenslotte de rijststroop erbij naar smaak. Ikzelf deed er ongeveer twee tot drie eetlepels door.
Zet papieren vormpjes in een muffinvorm en vul deze met het mengsel. Dit kun je gieten, het beslag is heel vloeibaar maar dat komt echt goed in de oven. Zet de cakejes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.
Zorg ervoor dat de cakejes niet te bruin worden. Iedere oven is anders dus zet hem anders wat lager als je denkt dat ze te snel kleuren. De cakejes zijn gaar als je er een sateprikker in prikt en deze komt er ‘droog’ uit.
Afgekoeld zijn de cakejes met matcha het lekkerst.