Wanneer ik naar de tuin ga kom ik steevast terug met een aantal courgettes. Het leuke is dat ik dit jaar gele courgettes in de tuin heb. Dat oogt toch weer heel anders en smaakt ook net een klein beetje anders (al is het verschil minimaal). Courgettesoep van gele courgettes ziet er toch weer heel anders dan deze van het groene broertje. Omdat courgette zo neutraal van smaak is kun je deze groente makkelijk combineren met allerlei specerijen en kruiden. Deze keer was de combi met geel snel gemaakt. Kurkuma, kerrie en gember.
Een zonnetje op tafel voor als het Nederlandse zomerweer het laat afweten.
Pel de ui en de knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Schil de gember en rasp deze fijn.
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui.
Snijd de courgette in stukjes.
Wanneer de ui een beetje geldig begint te worden voeg je de kerrie, gember en kurkuma toe.
Roer het geheel even door en bak de specerijen even mee. Voeg dan de knoflook en courgette toe.
Laat het geheel nog even een minuut of vijftien zachtjes sudderen. Giet de bouillon erbij (of water met zout) en kook voor een minuut of tien (of totdat de courgette gaar is). Zet dan de staafmixer in de soep en pureer totdat deze glad is. Maak de soep tenslotte op smaak met vers gemalen peper en eventueel nog wat zout.
Lekker met een scheutje kokosmelk of een lepel yoghurt en wat peterselie.