Wanneer we met het team van LIEFKE magazine samenkomen voor een redactieoverleg is het inmiddels de traditie dat ik iets lekkers maak. Afgelopen overleg koos ik voor de glutenvrije en vegan chocolade muffins . En voor dadel bliss balls met walnoten, kokos en een vleugje chocolade. Gewoon omdat we allemaal gek zijn op chocolade.
Bliss balls zijn een mooie manier om verschillende gezonde ingrediënten te combineren tot een mooi en lekker snoepje.
Het maken van bliss balls is super makkelijk als je een keukenmachine hebt. Met de hand kan ook maar dan is het iets meer werk. Als je een keukenmachine hebt doe je de zachte dadels met de cacao, het snufje zout en de kokosolie in de mengkom. Vermaal de ingrediënten totdat het een plakkerig geheel is. Voeg dan de walnoten toe, iets van de kokos en meng het kort erdoor. Ik vind het lekker als je nog stukjes walnoot proeft. De rest van de kokos strooi je op een bord. Maak dan balletjes van het dadelmengsel en rol ze tenslotte door de kokos. Laat ze ongeveer een uur in de koelkast opstijven.
Mocht je geen keukenmachine hebben hak dan de dadels heel fijn. Vermeng deze met de cacao, het zout en de kokosolie. Hak dan de walnoten en meng dit samen met wat kokos door het dadelmengsel. Rol er balletjes van en rol dan door de rest van de kokos.
Het rollen van de balletjes gaat het makkelijkst met koele en iets vochtige handen.
(op de foto zie je een dummy van LIEFKE magazine. Het eerste nummer ligt op 21 december 2017 in de winkel)