Door een recept in Lekker Weten van Ekoplaza kwam ik op het idee om hartige wentelteefjes als lunch te maken. Ik maak wel vaker hartige wentelteefjes omdat het een mooi ´no waste´ recept is wanneer je oud brood hebt. Sowieso wordt biologisch brood sneller oud. Dat is logisch want er zitten niet allerlei broodverbeteraars in. Goed brood wordt nou eenmaal snel oud, dat merk je ook als je zelf brood bakt. Maar oud brood is helemaal geen straf, je kunt het altijd nog even roosteren, omtoveren tot een broodtaartpudding of paneermeel van maken. Hartige wentelteefjes met paddenstoelen is ook nog een optie. Heerlijk lunchgerecht of een bijgerecht voor als je een keer makkelijk soep eet.
Uiteraard kun je allerlei paddenstoelen gebruiken. Ik hield het bij oesterzwammen en champignons, beiden uit de buurt. Ik geniet nu het nog kan van vers groen zoals rucola maar je kunt ook een neutralere slasoort nemen natuurlijk.
Leg twee sneetjes brood op een bord. Klop vervolgens het ei met de melk los. Voeg een beetje zout en peper toe en giet dit mengsel over de boterhammen. Pel dan de ui en snipper deze. Snijd de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes. Hak de rucola grof en de peterselie fijn.
Keer de boterhammen om als nog niet alle vloeistof is opgenomen.
Verwarm twee koekenpannen op matig vuur en doe in iedere pan een theelepel ghee. Doe de ui in de ene pan en leg de boterhammen in de andere pan. Mocht er nog wat eimengsel op het bord achterblijven verdeel dit dan over de boterhammen.
Fruit de ui in een paar minuten glazig. Doe er dan de champignons bij en bak deze mee.
Keer de boterhammen om, beide kanten moeten goudbruin gebakken worden zodat het eimengsel gaar wordt.
Voeg dan de oesterzwammen bij de champignons. Bak nog even mee totdat ook zij goudbruin en gaar zijn (niet te lang anders worden ze taai).
Doe op het laatst de peterselie bij de paddenstoelen en roer even om.
Leg de wentelteefjes op een bord en beleg ze met de rucola. Schep vervolgens het paddenstoelenmengsel op de boterhammen en voeg eventueel wat zout en peper naar smaakt toe. Rasp er nog wat harde schapenkaas overheen en eet smakelijk!