Speltwafels met liefde

Zoete baksels zonder “slechte” suiker zijn natuurlijk wel te vinden op het wereldwijde web maar ik vind het niet altijd een succes. En als ik het niet echt een succes vind dan vinden mijn kinderen het al helemaal geen succes. Maar deze speltafels met zelfgemaakte “jam” zijn echt heerlijk, daar zijn we het allemaal over eens. Het liefst eten we ze als ontbijt, lauwwarm en met deze zelfgemaakte “jam” erbij. Echt smullen! Daarom deel ik het recept met liefde.

Ingrediënten voor de speltwafels:

  • 125 gram volkoren speltmeel
  • 75 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • snuf zeezout
  • 100 ml amandelmelk

Ingrediënten voor de “jam”:

  • 125 gram frambozen (in gebruik ze uit de diepvries)
  • 3 dadels (geweekt in warm water)
  • paar blaadjes munt

Bereiden:

Smelt de kokosolie in een pannetje. Klop het ei met de suiker in een kom met een mixer goed doorleer. Voeg de warme kokosolie er aan toe en mix tot een egale massa. Voeg het speltmeel, zout en bakpoeder toe. Voeg de amandelmelk toe en klop tot een beslag.

Vet het wafelijzer in met wat kokosolie en bak de wafels 3-5 minuten (ligt eraan wat voor een wafelijzer je hebt).

Maak ondertussen de “jam”

doe de frambozen met de, in stukken gesneden, gewelde dadels en een paar blaadjes munt in een bakje en pureer dit met de staafmixer. Als je het te dik vindt kun je er wat warm water bij doen.

Serveer de wafels met de jam. Mmmmmmm….

speltwafel

Gebaseerd op een recept van beginspiration

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.