Op deze regenachtige herfstdag maakte dochterlief en ik bietenchips. Met maar een paar ingrediënten en een beetje geduld maken we een gezonde snack. Het is eerlijk gezegd de eerste keer dat we een mandoline gebruiken maar deze is wel echt onmisbaar om de bietjes heel mooi dun mee te kunnen schaven. Zo worden het flinterdunne crispy chipjes.
Verwarm de oven voor op 175 (op hete lucht stand). Schil de rauwe bieten. Schaaf er met de mandoline dunne plakjes van. Bestrooi de plakjes met zout en laat uitlekken in een vergiet voor ongeveer een half uur.
Leg de plakjes stuk voor stuk op een vel keukenpapier en leg er een vel overheen zodat al het vocht geabsorbeerd wordt. Leg de droge plakjes op de twee bakplaten met bakpapier. Bestrooi de plakjes eventueel met een smaakmaker zoals paprika poeder of komijn. Schuif de bakplaten in de oven en stel de tijd in op zes minuten. Na zes minuten draai je de plakjes om en stel je de tijd weer in op zes minuten.
Spreid de chips uit op een bord om af te koelen. Herhaal alle stappen met de rest van de plakjes biet.
Geniet van je gezonde chipjes. Eet ze wel snel op want na ongeveer drie kwartier worden ze taai.