Soep, ik ben er gek op. Je kunt op mijn site dan ook verschillende recepten voor soep vinden.
Wortel is een veelzijde groente om soep van te maken, warm en koud erg lekker. De peen bevat heel veel vitamine A, daarnaast ook nog kleinere hoeveelheden andere vitamines en mineralen. Wortel stimuleert de lever om gifstoffen af te voeren. Rauwe wortelsap en rauwe geraspte wortel stimuleren de leverwerking. Ook blijkt wortel goed voor je hart te zijn vanwege de aanwezige antioxidanten. In mijn recepten gebruik ik zoveel mogelijk biologisch producten. Biologische wortels zijn goed verkrijgbaar en voordelig.
Doe de kokosolie in een soeppan en bak daarin de ui, knoflook met de kurkuma een paar minuutjes. Snijd de wortels in plakjes en voeg die toe. Voeg dan direct daarna de gepelde tomaten doe en tot slot de groentebouillon. Zorg ervoor dat de wortels net onder staan. Kook de wortels in ongeveer een kwartier tot twintig minuten gaar.
Doe de kikkererwten in een kom en voeg de citroensap en kruiden naar smaak toe. Schud goed om zodat de kikkererwten bedekt zijn met sap en kruiden. Verwarm een koekenpan, voeg een kleine eetlepel kokosolie toe en verwarm de kikkererwten terwijl je ze omschud zodat ze niet verbranden.
Als de wortels zacht zijn gebruik je een staafmixer om de soep mooi glad te mixen. Voeg de kokosmelk te en warm nog even goed door. Maak de soep op smaak met zout en peper. Doe de soep in een kommen en verdeel er de gekruide kikkererwten over. En als finishing touch garneren met een beetje peterselie. Heerlijke maaltijdsoep!
(Ook lekker in combinatie met notenbrood met prei.)
Dit recept is gebaseerd op een recept van de groene meisjes
4 Comments
Fijn dat jullie het zo lekker vonden!
Wat een overheerlijke soep !
Precies de juiste hoeveelheid voor vier personen en met de groente van het seizoen
Ga ik zeker vaker maken ! 😀
Leuk Yvonne, wij vinden het een heerlijke soep. Hoop jij ook!
…mmm.. lijkt me heerlijk; dankjewel Myrthe! ik ga het zeker een keer proberen!