Amandelpannenkoekjes met verschillende toppings

Het is weer Nationale Pannenkoekendag!
Vorige week maakte ik al een keer pannenkoeken als toetje met kwark en blauwe bessen. Helaas waren de foto’s niet zo best dus ging ik vandaag in de herkansing. Ik besloot amandelpannenkoekjes te maken met amandelmeel dat ik nog had staan.
Het recept voor het beslag is echt super simpel, lactose- en glutenvrij.

Ingrediënten voor de amandelpannenkoekjes (voor vier stuks):

  • 80 gr amandelmeel
  • 1 ei
  • 80 ml water
  • mespuntje (wijnsteen)bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje vanillepoeder (optioneel)
  • kokosolie om in te bakken

Bereiding van de amandelpannenkoekjes:

Doe de amandelmeel in een kom, voeg het ei, water, zout en de bakpoeder (en eventueel wat vanillepoeder) toe. Meng dan het geheel door elkaar met een garde. Verhit vervolgens de kokosolie in een koekenpan.
Bak van het beslag vier kleine pannenkoekjes. De pannenkoekjes hebben de neiging om te breken bij het keren. Schuif je spatel goed onder de pannenkoekjes voordat je ze keert.

Garneer de pannenkoekjes met topping naar keuze.

Als toetje maakte ik kleine taartjes van de pannenkoekjes.
Dit deed ik door (per pannenkoekje) twee eetlepels biologische volle kwark te mengen met een eetlepel biologische blauwe bessen (uit de diepvries) en een heel klein beetje honing. Vervolgens bestrooide ik het geheel met geroosterde amandelsnippers.

Maar je kunt deze pannenkoekjes natuurlijk ook als ontbijt eten met een topping van geroosterde amandelen, kokos, honing en fruit. Misschien een idee voor aankomende weekend?

amandelpannenkoekjes ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.